MAKE UP

Mitovi o make upu na koje bi trebali što prije zaboraviti

Iskoristite sve blagodati make upa na pravilan način!

Puder, maskara, dobro rumenilo i pokoji ruž za usne ( a u posljednje vrijeme i sjajila), neizostavni su kada je riječ o našoj svakodnevnoj make up rutini. No, iako se iza nas nalazi podugački 'staž' kada je o šminkanju riječ, postoje neke stvari koje o ovom omiljenom savezniku ljepote možda još uvijek ne znamo ili je zapravo naše uvjerenje sasvim pogrešno. Da bi od make upa iskoristili ono najbolje za naš besprijekoran izgled, potrebno je znati što od njega zaista možemo očekivati, pa je sada pravo vrijeme da se pozdravite s nekim tvrdnjama o make upu koje su zapravo daleko od istine!

Svakodnevno šminkanje šteti našoj koži

Iako će se veliki broj ljudi složiti s ovom tvrdnjom, ona zapravo i nije istinita. Kvalitetni make up proizvodi u svojim formulama sadrže sastojke koji našu kožu štite od štetnih sunčevih zraka, vjetra i prljavštine te veliki broj njih sadrže i hranjive sastojke zbog čega je koža hidratizirana i zaštićena tijekom cijelog dana. Također veliki broj tekućih pudera, pa čak i sjajila, u sebi sadrže zaštitne faktore, stoga možete biti sigurni da pored osvježavanja vlastitog izgleda, radite nešto dobro i za zdravlje svoje kože lica. Ono što zaista šteti našem licu kada je make up u pitanju jest njegovo netemeljito uklanjanje i nedovoljno čišćenje kože , stoga vodite računa da uvijek svoj dan završite s čistom kožom.

Clarins Skin Illusion Foundation SPF 15, Clinique Superbalanced Silk Makeup SPF 15, Giorgio Armani Lasting Silk UV Foundation

Vodootporna maskara lomi naše trepavice

Iako vodootporni make up i nije baš zastupljen unutar naših kozmetičkih torbica, maskare ovakvog tipa bi definitivno trebali isprobati. Velika većina vodootpornih maskara sadrži vitamine i proteine zbog čega pored zavodljivog izgleda one dobivaju i dodatnu njegu. Uklanjanje ovakvog make up proizvoda bi možda mogao biti problem, stoga ako uobičajeni odstranjivači šminke ne funkcioniraju, uvijek možete pokušati s vazelinom koji bi ovaj problem trebao riješiti u tren oka.

Lancome Monsieur Big Mascara Valentines Edition, Benefit BADgal Bang Mascara Mini

Tekući puderi su bolji od pudera u kamenu

Iako su tekući puderi nešto uobičajeni u našoj svakodnevnoj make up rutini, to ne znači nužno da su za našu kožu bolji od onih u kamenu. Zapravo je sve stvar u tipu kože, stoga je puder u kamenu izvrstan odabir ako je važa koža nešto masnija, dok će tekući puder izvrsno prikrivati sve nepravilnosti suhe kože. Puder u prahu nanesite uz pomoć okruglog kista, dok je onaj tekući puno bolje nanijeti uz pomoću blendera ili pak prstima, ako su vaše ruke dovoljno čiste.

Sensai Cellular Performance Pressed Powder puder, Bobbi Brown Skin Weightless Powder kompaktni puder, Shiseido Matifying Compact Oil-Free SPF 16 Foundation

Make up služi jedino da prikrije naše nesavršenosti 

Danas na tržištu možete pronaći make up proizvode koje možda više volimo zbog njihovog utjecaja na zdravlje naše kože nego zbog njihove moći prikrivanja baš svih nedostataka. Tako nešto kvalitetniji make up proizvodi njeguju našu kožu tijekom cijelog dana, kako bi ona nakon skidanja make upa bila jednako lijepa i njegovana, stoga birajte make up proizvode koji će zatvoriti naše pore, hidratizirati kožu i obnavljati njezin površinski sloj kao i usporiti neželjeno starenje!

@orionvanessa    L'Oréal Paris Accord Parfait, Dior DiorSkin forever

Foto: Instagram , L'Oreal, Dior, Sensai, Bobbi Brown, Shiseido, Lancome, Benefit, Clarins, Clinique, Giorgio Armani
Objavljeno: 13.05.2019. u 13:28

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p