MAKE UP

Najbolji make up proizvodi za zrelu kožu lica

Make up proizvodi koje se isplati imati u svojoj rutini

Šminkanje se nerijetko smatra najizazovnijom vještinom unutar beauty svijeta i to iz brojnih razloga; bez obzira na make up proizvode koje koristimo, potrebno je imati određeno znanje kako te proizvode aplicirati, ali i tehniku da oni na kožu jednostavno 'sjednu' što bolje i prirodnije. Također, nije šminkanje svake kože lica jednako i jednostavno, a poseban izazov predstavlja zrela koža na kojoj su itekako vidljivi znakovi starenja...

Činjenica jest da starenjem koža jednostavno gubi na svojoj elastičnosti, a bore postaju sve dublje i izraženije, pa ih je samim time i teže prikriti make upom. Česte su situacije u kojima nepravilnim nanošenjem make upa dodatno ističemo znakove starenja kože, a što nekako nije efekt koji bismo hitjeli postići šminkanjem. Za početak, kako bi make up što bolje sjeo na lice, potrebno je napraviti dobru pripremu kože. U tome će vam najbolji saveznici biti hidratantne kreme, kao i anti-age primeri koji će poslužiti kao savršena baza za nanošenje podloge. Nadalje, kako je jedan od problema zrele kože njezina suhoća, najbolji odabir make upa jest onaj tekući, odnosno tekući puder, kao i kremasto rumenilo jer se kompaktne formule lakše sakupljaju u borama te čine kožu starijom nego što jest, a što nekako nije efekt koji bismo hitjeli postići.

Prednost tekuće podloge jest ta što pruža dodatnu vlagu koži te ona postiže svjež i ujednačen izgled. Pored pudera, obavezno u svoju kolekciju uvrstite i pigmentiran korektor kako biste što lakše prikrili sve nepravilnosti okoloočnog područja te neutralizirali tamne krugove ili crvenilo. Kada su oči u pitanju, uvijek odaberite nešto svjetlije boje sjenila, dok ćete spuštene kapke najbolje sakriti suptilnim smeđim ili sivim tonovima.

Ako ne znate koje proizvode uvrstiti u svoju kolekciju, u nastavku smo izdvojili nekoliko omiljenih saveznika zrele kože koji čine razliku!

Lancôme Skin Feels Good, Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Color Stick Blush No 21

Perricone MD No Make-Up Blush, Revolution Reloaded paleta sjenila za oči – Iconic

Maybelline Instant Anti Age Eraser tekući korektor, Estee Lauder Perfectionist Youth-Infusing Makeup SPF 25 tekući puder

Foto: Instagram, Lancome, Chanel, Perricone, Revolution, Maybelline, Estee Lauder
Objavljeno: 12.11.2022. u 16:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p