MAKE UP

Najčešće greške koje sigurno radite sa svojim beauty blenderom

Greške zbog kojih make up nije postojan!

Beauty blenderi ili make up spužvice nisu nikakva novost na tržištu, pa smo tako sigurni da ih gotovo svatko ima u svojoj kozmetičkoj torbici. Za ovaj proizvod često se zna čuti kako je unio pravu malu revoluciju kada je šminkanje u pitanju, no besprijekoran finiš moguć je jedino ako izbjegavate učestale greške, koje smo izdvojili u nastavku!

Ovaj make up alat može biti od poprilično velike koristi ako se koristi na ispravan način, a njime možete nanijeti tekući puder ili eventualno izjednačiti nanesenu podlogu. Ono što volimo kod ovog proizvoda jest to što vrlo prirodno zagladi lice i ujednači ten, naravno ako ga pravilno koristite. Generalno je veliki problem kod beauty blendera njegovo loše održavanje. Tako je česti scenarij u kojem njegova kričava boja poprima tanak sloj smeđe boje, odnosno pudera kojeg redovito nanosimo, a što je najčešći uzrok zbog kojeg se pojavljuju nepravilnosti na koži lica. Vlažnost koju ostavlja puder u spužvici mamac je za bakterije, stoga je neizmjerno važno redovito prati spužvicu. Redovito čišćenje beauty blendera sprječava iritiranje kože te doprinosi besprijekornom nanošenju pudera, a poželjno je oprati ga nakon svakog korištenja.

Nadalje, kada koristiti blender, prethodno je potrebno navlažiti spužvicu kako bi se postigao ravnomjerniji nanos te tako prekrio svaki nedostatak na koži. Kod korištenja blendera poprilično je važna i tehnika nanošenja, pa tako duge i elegantne poteze koji se koriste kod nanošenja kistom, zamijenite laganim tapkanjem. Kupnja nove spužvice nakon nekoliko mjeseci korištenja također je neizbježna unatoč redovitom održavanju, stoga se odvažite s vremena na vrijeme omiljenu spužvicu zamijeniti s onom novom!

Objavljeno: 16.03.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p