MAKE UP

Nekoliko odličnih pudera za besprijekoran mat izgled lica!

Make up proizvodi koje se isplati imati!

Glowy i glazed su izrazi s kojima smo u posljednje vrijeme opisivali idealan make up na licu. Izgled gotovo mokre kože najpoželjniji je trend već neko vrijeme, no među make up entuzijastima smo uočili da jedan novi/stari make up look postaje sve popularniji. Radi se o “cloud skin” trendu, odnosno baršunastom i matiranom izgledu kože lica. Zbog toga smo odlučili izdovojiti nekoliko omiljenih tekućih pudera koji imaju upravo takav efekt.

Možemo reći da postoji neko nepisano pravilo da ljeti više preferiramo sjajan finish sa laganim hidratantnim teksturama, dok zimi možemo podnijeti nešto konkretniji make up. Matirajući puderi su sigurno omiljeni proizvodi onih koji imaju masniju kožu, stoga je ovaj trend idealan ako pripadate ovoj skupini. Uz dobru pripremu lica ovaj look se može izvući i na suhoj koži, ipak bi trebalo izbjegavati proizvode koji imaju jak mairaući efekt jer bi mogli dodatno isušiti kožu.

Tajna “cloud skin” trenda je u strateškom miješanju podloge, odnosno puder i proizvoda za njegu kože, kako bi se postigao baršunast, i dalje svjež, ali ne sjajan izgled na licu. Najvažnije je obratiti pažnju na formule proizvoda koje koristite i izbjegavati proizvode na bazi ulja, također bitno je ne pretjerati i podlogu na licu zadržati laganom kako lice ne bi izgledalo opterećeno šminkom i neuredno. Zato je važno izabrati dobar puder koji će odoljeti ovim izazovim, a neke od naših favorita pogledajte u galeriji!

Armani Beauty Power Fabric Full-Coverage, NARS Soft Matte Complete Foundation

Make Up For Ever Matte Velvet Skin, Clinique Stay-Matte Oil-Free Makeup, NYX Stay Matte But Not Flat

Foto: Instagram, Armani Beauty, NARS, Make Up Forever, Clinique, NYX
Objavljeno: 27.01.2023. u 16:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p