MAKE UP

Odlične CC kreme koje mogu zamijeniti pudere!

Proizvod kojeg se ne odričemo!

Poznata je činjenica kako topliji mjeseci traže nešto lakši i prozračniji make up, ali promislite li još jednom, nema baš nikakvog razloga da se takva filozofija ne zadrži i kada se temperature spuste. Naime, bez obzira na to što puderi danas dolaze u laganim teksturama, ipak se i dalje radi o proizvodu koji mora biti nešto agresivniji kako bi u potpunosti zadovoljio svoju funkciju no srećom, postoje sjajne alternative koje istovremeno prekrivaju nepravilnosti, ali bez osjećaja težine i idealne su za jesenske dane pred nama.

CC krema je pojam s kojim se često susrećemo na drogerijskim policama, a ipak se još uvijek često dogodi da zapravo ne znamo o čemu je riječ. Naime, CC je skraćenica za Color control kreme koje su kombinacija hidratantne i tonirane kreme te zaštite od sunca. Osim navedenih svojstava, CC kreme sadrže i velik udio hranjivih tvari koje pronalazimo u kozmetičkim proizvodima specijaliziranim za njegu lica, stoga možemo zaključiti kako se doista radi o kvalitetnom proizvodu s brojnim prednostima. Za razliku od BB krema, CC kreme imaju veće prekrivanje i uprav o zato idealne su za sve one s nešto problematičnijim tenom koji korištenjem pudera ne žele dodatno začepiti pore ili onečistiti lice.


Juice Beauty Stem Cellular CC Cream, Chanel CC Cream

Kao što smo napomenuli, problematičnija koža idealan je poligon za isprobavanje CC krema jer osim u laganim dnevnim prigodama, uz malu nadopunu, CC krema može u potpunosti zamijeniti puder. Najprije je potrebno nanijeti primer koji će zagladiti kožu, potom CC kremu, a na kraju loose puder koji će podlogu dodatno fiksirati te joj podariti besprijekoran izgled. Posljednje bitno za napomenuti je kako bez obzira na to što je riječ o kremi, preporučuje se da prije nanošenja dodatno nanesete standardnu kremu koju koristite i tako dodatno njegujete, ali i zaštitite lice.

BareMinerals Complexion Rescue, Clinique Moisture Surge CC Cream Hydrating Colour Corrector Broad Spectrum SPF 30

Kiko Milano Skin Trainer CC Blur, Lancôme UV Expert Mineral CC Cream Tinted Moisturizer

Foto: Instagram
Objavljeno: 27.08.2021. u 12:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p