MAKE UP

Odlični puderi koji ne maste kožu lica

Omiljeni saveznici dobrog make upa

Pronaći idealan puder zasigurno je jedan od najvećih izazova u beauty svijetu, pogotovo jer je izbor zaista raznolik. Da bi puder ocijenili dobrim potrebno je da svojom teksturom prekriva sve nesavršenosti na koži, da se njegova nijansa stapa s našim prirodnim tenom te da nakon korištenja ne napravi nered na našem licu...

Poprilično visoka očekivanja imamo od jedne bočice pudera, no da bi se isti zadržao u našoj svakodnevnoj rutini, svim zahtjevima mora udovoljiti. To ne polazi za rukom mnogim puderima, a ono što nam je posebno važno tijekom ljetnih mjeseci kada se nešto više znojimo jest izbjeći mastan izgled kože. Često se zna dogoditi da u početku korištenja puder procijenimo kao idealnim za naše lice, da bi sa satima nošenja izgledao toliko masno kao da će skliznuti s kože. Jedan od razloga je taj što pojedini puderi u sebi sadrže ulja kao dio formule, a što je nešto što bi uvelike trebali izbjegavati ako imate masniju, kombiniranu kožu ili pak osjetljivu na ovaj sastojak. Osim sjaja koji nije nimalo primamljiv, ovakvi puderi vrlo lako mogu začepiti pore lica te napraviti pravi nered koji se kasnije dugo treba sanirati.

Upravo zato je najsigurnije koristiti pudere koji nemaju u svojoj formuli ovaj diskutabilni sastojak, a one najbolje smo izdvojili u nastavku!

The Ordinary Coverage Foundation, IT Cosmetics' CC+ Cream Oil-Free Matte with SPF 40

Clinique Stay Matte Oil-Free Makeup, e.l.f. Flawless Finish Foundation

Charlotte Tilbury's Airbrush Flawless Smoothing Foundation, Laura Mercier Silk Crème Oil Free Foundation

Foto: Instagram, Charlotte Tilbury's, Laura Mercier, Clinique, e.l.f., The Ordinary, IT Cosmetics
Objavljeno: 21.08.2021. u 09:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p