MAKE UP

Ove make up proizvode volimo koristiti jer istovremeno njeguju kožu lica

Tko kaže da je šminka štetna za zdravlje kože?
Činjenica jest da niti jedan svijet nije toliko pun zabluda kao onaj beauty. Tako se neki mitovi prenose s koljena na koljeno te u njih slijepo vjerujemo, a zapravo su u potpunosti pogrešni. Kao najčešći mit izdvaja se tvrdnja da je make up izuzetno štetan za zdravlje same kože, kao i to da je upravo on glavni uzročnik brojnih upalnih procesa, a što je u potpunosti pogrešno!

Vremena u kojima se make up promatrao kao glavni krivac narušenog zdravlja kože daleko su iza nas. Napretkom beauty industrije i dolaskom nekih novih formula na tržište danas govorimo o hibridnim proizvodima, odnosno o spoju onog najboljeg iz make up i skincare svijeta. O čemu se točno radi? Proizvodi ovakvog tipa deklariraju se kao make up, no njihove formule zapravo su puno nježnije, pročišćenije i kao takve pružaju koži dodatnu njegu pored standardne skincare rutine. Najbolji primjeri takvih proizvoda su upravo puderi, čija je formula puno nježnija prema samoj koži te neće izazvati upale, niti iritacije, već naprotiv, koža će biti dubinski hidratizirana i njegovana.

Ovakvi puderi zapravo su spoj hranjive kreme i pigmenta koji prikriva sve nepravilnosti na samoj koži. Pored pudera, na tržištu se može pronaći široki raspon make upa koji koža jednostavno obožava; od rumenila, maskare za najosjetljivije oči, pa sve do ruževa koji funkcioniraju kao balzami.

U nastavku smo izdvojili nekoliko genijalnih proizvoda koje se isplati imati u svojoj kolekciji!

jane iredale Blush mineralno rumenilo, Clinique Anti-Blemish Solutions™ Liquid Makeup Liquid Foundation

Dr. Jart Cicapair™ Tiger Grass Color Correcting Treatment SPF30

Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation SPF 40 , Charlotte Tilbury Hyaluronic Happikiss Lipstick Balm

Foto: Instagram, Bobbi Brown, Charlotte Tilbury, Dr.Jart, jane iredale, Clinique
Objavljeno: 17.09.2023. u 09:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p