MAKE UP

Popularan proizvod za skidanje šminke koji nikako ne bi trebao biti dio vaše rutine

Njega koju trebate izbjegavati u širokom luku!

U beauty svijetu postoje dva najvažnija pravila u njezi kojih se baš svi trebamo pridržavati ako želimo postići zdrav izgled kože lica. Prvo pravilo je da ne napuštamo svoje domove bez dovoljne količine SPF-a, a drugo da nikada ne legnemo na spavanje, a da nismo u potpunosti uklonili svu šminku i ostale nečistoće s kože!

Čista koža lica zapravo je preduvjet daljnje njege jer koliko god koristili sjajne proizvode u svojoj skincare rutini, oni ne mogu postići željeni učinak ako podloga nije dobra. Koliko god mislili da smo temeljito očistili svoju kožu, vrlo često to nije dovoljno, pa tako tragovi šminke, znoja i drugih nečistoća ostaju na našem licu potičući upalne procese. Također, nerijetko u procesu čišćena kože lica prednost pružamo proizvodima za koje smatramo da su brzi i učinkoviti, no zapravo samo stvaraju suprotan efekt od željenog. Tako smo sigurni da se na svakoj kozmetičkoj polici može pronaći jedan paketić maramica za skidanje šminke, a koje nikako ne bi trebale biti sastavni dio vaše rutine.

Glavni problem kod ovog proizvoda je to što se koža s maramicama ne čisti dovoljno, odnosno očisti se samo površinski, a često se i prljavština samo prenosi s jednog kraja lica na drugi, što može vrlo lako potaknuti i upalne procese. Također, trljanjem kože maramicama oštećujete njezinu barijeru, pa se tako prve bore oko očiju mogu pojaviti puno prije nego što bi se pojavile prirodnim putem. Veliki problem je i sastav maramica za skidanje šminke, od kojih je većina 'uronjena' u alkohol, a što posljedično isušuje kožu. Ako maramice za skidanje šminke volite jer imaju prekrasan miris, to je jedan od prvih znakova da sadrže parfeme koji mogu dodatno začepiti pore te izazivati alergijske reakcije. Puno bolja solucija je dvostruko čišćenje lica, gdje čistačem na bazi lipida (ulje, balzam ili mlijeko) i čistačem na bazi vode (pjena ili gel) vrlo lako možete ukloniti sve nečistoće s kože, bez njezinog isušivanja ili oštećenja!

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.06.2021. u 11:12
Tagovi: njega kože, njega, lice

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p