MAKE UP

Prvi Makeup muzej na svijetu otvara se u New Yorku!

Muzej posvećen povijesti ljepote i stalnom utjecaju koje ima na društvo!


U svibnju 2020. godine njujorški muzej otvara svoja vrata, a već je najavio i prvu izložbu pod nazivom Pink Jungle kojom će predstaviti najbitnije poduzetnike i modne ikone koji su u 50-ima obilježili svjetsku industriju ljepote. Tako će posjetitelji imati priliku isprobati neizostavne makeup proizvode iz sredine 20. stoljeća kao što su ugljen ili oblozi za oči od raznih materijala, dok će istovremeno učiti o njihovoj povijesti.

Beauty muzej smjestio su u njujorškoj Gansevoort ulici i na toj lokaciji će biti otvoren tek prvih šest mjeseci nakon čega se seli u stalni muzejski prostor na još nepoznatoj adresi, kao i na ostale lokacije diljem svijeta! Još jedna posebnost ovog muzeja jest uloga koju sponzori imaju u predstavljanu nikad viđenih proizvoda iz povijesti makeupa, a koje su koristile ikone Hollywooda kao što su Marilyn Monroe i Greta Garbo. Tako je ovaj projekt okupio brojne lidere iz proizvodnje suvremenog makeupa, uključujući direktoricu Besame Cosmeticsa, slavnu makeup umjetnicu Rachel Goodwin, Vladu Haggerty i mnoge druge.

Niz planiranih izložbi obuhvatit će više od 10 000 godina makeupa, usredotočujući se na jedno desetljeće po izložbi. Makeup ima povijest staru preko 10 000 godina što znači da ovaj muzej ima toliko toga za istražiti i prikazati. Smatram da su pedesete savršen vremenski period kojim ćemo pokrenuti rad muzeja jer se u tim godinama rađa moderna kozmetička industrija, poručuje izvršni direktor i suosnivač Makeup muzeja, Doreen Bloch. Ulaznice za prvu izložbu bit će dostupne od ožujka 2020., a već sada se možete pribilježiti za svoju kartu na webu muzeja.

Ulaznice za prvu izložbu bit će dostupne od ožujka 2020., a već sada se možete pribilježiti za svoju kartu na webu muzeja

 

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 22.11.2019. u 11:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p