MAKE UP

Puderi koji su toliko dobri da ih možete koristiti i za prekrivanje proširenih vena

Brzo i lako do ujednačenog izgleda kože

Sigurni smo da se u baš svakoj kozmetičkoj torbici može pronaći jedan dobar puder, no kada biramo proizvod za korištenje na koži lica, nekako gledamo da njegova formula bude onaj sjajan spoj lagane teksture i visokog prekrivanja. S druge strane, puderi nisu samo sjajni saveznici prekrasnog, ujednačenog tena, već mogu prikriti i neke nepravilnosti na koži tijela, kao što su proširene vene - estetska boljka koju mnogi ne vole vidjeti na svom tijelu.

Iako volimo njegovati stav da sve nepravilnosti na koži treba prigrliti, dolaskom toplijeg vremena toliko 'mana' izlazi na površinu da se nerijetko nalazimo u potrazi za brzopoteznim rješenjima zahvaljujući kojima ćemo se osjećati ugodno u vlastitoj koži. Proširene vene estetska su nepravilnost koja često dolazi do izražaja u toplijim mjesecima jer nosimo otvoreniju i prozračniju odjeću, no zahvaljujući kremastim puderima i ovaj 'problem' može biti skriven od znatiželjnih pogleda.

Koraci za pravilno nanošenje pudera na područje proširenih vena

Prije nanošenja pudera, važno je pripremiti kožu. Operite područje temeljito kako biste uklonili prljavštinu ili ulja te ju osušite nježnim tapkanjem ručnikom. Zatim nanesite hidratantnu kremu ili losion na područje proširenih vena. Ovo će hidratizirati kožu i olakšati nanošenje pudera. Odaberite puder koji ima dobru pokrivnu moć i koji je pogodan za vaš tip kože, a najbolji odabir će biti puder za tijelo umjesto onaj namijenjen koži lica. Uzmite malu količinu pudera na četkicu ili spužvicu i nanesite ga na područje proširenih vena. Tapkajte ili lagano pritisnite puder na kožu, umjesto da ga trljate. Nanesite ga u tankim slojevima dok ne postignete željeni stupanj prekrivanja.

Nakon nanošenja pudera, nježno izblendajte rubove kako biste postigli prirodan izgled. Možete koristiti čistu četkicu ili spužvicu za ovaj korak. Ako želite produžiti trajnost pudera, uvijek ga možete fiksirati puderom u prahu. Nanesite tanki sloj prozirnog pudera u prahu na prekriveno područje i nježno tapkajte da biste uklonili višak.

Dior Backstage Face & Body Foundation, Estee Lauder Double Wear Maximum SPF 15 Cover Camouflage Makeup

KKW Skin Perfecting Body Foundation Review

MAC Studio Radiance Face & Body Radiant Sheer Foundation, Dermablend Leg and Body Makeup

Foto: Instagram, MAC, Dermablend, KKW, Dior, Estee Lauder
Objavljeno: 31.05.2023. u 13:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p