MAKE UP

S kojim beauty trendovima ćemo se oprostiti u 2023. godini?

Trendovi s kojima smo se jedva čekali pozdraviti
Još jedna godina se bliži svome kraju, a što znači samo jedno; da je stiglo vrijeme da se pozdravimo s nekim trendovima koji su već uvelike dosadili te da dočekamo neke nove koji će osvježiti naš look, od glave do pete!

Sigurni smo da ste se već uvelike naviknuli na činjenicu da se trendovi izmjenjuju nevjerojatnom brzinom, a što je nakon modnog posebno vidljivo i u bogatom beauty svijetu. Tako rituali koji su nam u jednom trenu bili omiljeni postaju nešto što definitivno ne želimo više vidjeti u zrcalu, stoga smo u nastavku izdvojili nekoliko beauty trendova od kojih ćemo se u ovoj godini pozdraviti, a ako nas pitate - napokon!

Konturiranje lica

Iako je popularnost ovog trenda naglo pala već početkom godine, izgleda da ćemo se u 2023. od njega u potpunosti pozdraviti. Trenutno je sve u znaku prirodne ljepote i minimalizma, a gdje za izražene konture jednostavno nema mjesta. Umjesto konturiranja naglasak će biti na highlighterima, odnosno kreiranju looka kože lica koja izgleda kao da 'puca' od zdravlja. 
 
Ombré kosa

Moramo priznati da nemamo ništa protiv ovog looka, no istina je ta da je ombre trend poprilično dosadio. Iako je ovo bio brz i jednostavan način za pružiti svježinu svojoj kosi, postoji toliko raznolika paleta opcija stiliziranja kose te kombinacije boja da je zapravo pravo vrijeme da se s njima i poigrate. Umjesto klasičnog ombre stila, nosit ćemo suptilan balayage zahvaljujući kojem će naša kosa izgledati kao da smo se tek vratili iz tropskih krajeva. 
 
Nadogradnja trepavica

U 2023. će sav naglasak biti na prirodnosti, a gdje se umjetne trepavice nikako ne uklapaju, pogotovo kada govorimo o 'četka' izgledu koji zaista više nije in. Umjesto umjetnih trepavica radije fokus stavite na proizvodima koji će potaknuti njihov prirodan rast, poput ulja i seruma zahvaljujući kojima će one izgledati prirodno gusto i voluminozno. 
 
Pretjerano čupanje obrva

Početak 2022. godine poprilično nas je iznenadio trendom tankih obrva 90-ih godina, a na što nikako nismo bili spremni. S druge strane, ovaj trend nije baš naišao na plodno tlo te je završio i prije nego što smo očekivali, stoga ako ste se planirali uhvatiti pincete, radije odustanite od toga jer ćemo u narednim mjesecima nositi prirodno guste obrve koje najbolje laskaju samom licu.

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 28.12.2022. u 13:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p