MAKE UP

Sjajila za oči: odličan minimalistički make up koji morate isprobati

Sjajila u posve novom ruhu!

Sada kada su vrući dani koji zahtijevaju što manje make up-a iza nas, pravi je trenutak da se posvetite nešto kreativnijem načinu šminkanja te jesenske dane provedete u najboljem izdanju. Iako smo naviknuti na standardnu formu šminkanja, beauty industrija nudi bezbroj sjajnih mogućnosti i ideja, pa ono što preporučujemo je da neku od njih svakako i isprobate.

U posljednje vrijeme sjajila za usne doživjela su veliki povratak na beauty scenu, ali jeste li ikada razmišljali o tome ovaj proizvod, osim na usnama, možete koristiti i na drugim dijelovima lica? Naime, eye gloss ili glossy eye podrazumijeva nanošenje sjajila za usne, ali ovaj put na oči, a finalan izgled je iznimno minimalistički, drugačiji i poseban. Naravno, iako možete koristiti najobičnije sjajilo za usne, postoje i ona specijalizirana samo za oči, stoga nećete pogriješiti koji god proizvod da odaberete. Kako bi sjajilo na očima izgledalo dobro i zadovoljavajuće, potrebno je pripremiti kapak baš kao što to činite i pirikom nanošenja običnog sjenila. Prije svega kapak je potrebno očistiti micelarnom otopinom ili tonikom kako biste u potpunosti bili sigurni da nemate ostataka šminke, a potom nanijeti primer koji će zagladiti kožu kapka te ju savršeno pripremiti za danje korake.

@kevynaucoin

Nakon što ste nanijeli primer po želji možete nanijeti i tanki sloj sjenila u boji kože koje je u potpunosti mat, a ovaj korak odličan je jer ćete njime uravnotežiti nijanse. Ono posljednje što trebate napraviti je odabrati boju sjajila i jednostavno nanijeti na kapak laganim pokretima prstiju ili direktno četkicom sjajila. Bitno za naglasiti je kako ne smijete pretjerati i nanijeti previše jer tako riskirate mogućnost sljepljivanja ili čak cijeđenja proizvoda, a to je sigurno nešto što želite izbjeći. Kao završni touch cijelom make up-u, lagano nanesite maskaru kako bi se oko dodatno otvorilo i sjajilo na kapcima u potpunosti došlo do izražaja.

U nastavku smo izdvojili nekoliko odličnih sjajila specijaliziranih za nanošenje na oči.

M.A.C Studio Eye Gloss, Jane Iredale Eye Gloss

THREE Whisper Gloss For Eye, NYX Cosmetics Lud Lacquer

Objavljeno: 05.09.2019. u 15:34

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p