MAKE UP

Štiti li šminka sa zaštitnim faktorom zaista kožu od sunca?

Često pitanje na koje imamo odgovor!

Činjenica jest da nitko od nas nema vremena satima stajati ispred zrcala i nanositi sve te korake skincare i make up rutine kako bi postigli svoje najbolje izdanje. Upravo zato su u posljednje vrijeme apsolutni hit proizvodi koji spajaju skincare i make up, pa tako nerijetko u jednom proizvodu imamo sve što nam je potrebno za prikrivanje eventualnih nedostataka na koži, kao i njezinu zaštitu. No, je li to zaista tako?

Dolaskom nešto viših temperatura ne prestaje se pričati o važnosti nošenja zaštitnog faktora. Iako volimo osjetiti sunčeve zrake na našoj koži, ona se s time i ne bi baš složila jer je upravo sunce jedan od glavnih razloga zašto dolazi do oštećenja na njezinoj barijeri, preuranjenog starenja te pojavi raznih kožnih oboljenja, od kojih pojedina mogu biti i životno ugrožavajuća. Nošenje SPF-a nije trenutni trend, već nužnost kako bi koža bila zdrava, a zatim lijepa i njegovana. No, beauty industrija nekako zna da smo poprilično lijeni držati do zdravlja svoje kože, pa se tako trudi ponuditi brza i jednostavna rješenja kako bi i to mrsko nanošenje SPF-a odradili u jednom mahu, najčešće dok se šminkamo.

Danas se na tržištu može pronaći zaista pregršt make up proizvoda sa SPF-om, od kojih su najčešći puderi. Ideja je da nanošenjem pudera istovremeno koži pružamo potrebnu zaštitu od sunca, pa tako dva koraka rutine svedemo na jedan. Iako zvuči odlično, zapravo je teško izvedivo u praksi iz jednog jednostavnog razloga. Da bi u potpunosti zaštitili kožu od sunca potrebno je nanijeti 2 mg proizvoda po centimetru kvadratnom kože, dakle 1,5 ml za cijelo lice.

To bi značilo da trebamo nanijeti na kožu hrpu pudera, a što zapravo nije izgled kojem težimo. Proizvodi ovakvog tipa sjajni su za obnavljanje SPF-a tijekom dana, primjerice ujutro prije podloge nanesete omiljenu SPF kremu, zatim puder, a onda tijekom dana obnavljajte zaštitu s make up proizvodom koji ju također sadrži. Ovakva rutina je puno smislenija te ćete tako sigurno svojoj koži pružiti kvalitetnu njegu kakvu zaslužuje!

Foto: Instagram
Objavljeno: 14.05.2022. u 14:55
Tagovi: njega kože, njega, koža

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p