MAKE UP

Trik za prekrasan izgled kože koji koriste i poznati vizažisti!

Za blistav i zdrav izgled kože lica!

Cilj naše svakodnevne skincare najčešće je zdrava koža, prekrasnog i blistavog izgleda. Ujedno je riječ o looku koji je najteže postići, stoga nerijetko 'spas' tražimo u make up proizvodima. Pored kvalitete samog proizvoda koji koristimo u šminkanju, vrlo je važan i način kako iste apliciramo na koži, stoga nije naodmet imati jedan trik u rukavu zahvaljujući kojem ten izgleda kao s modne piste!

Iza nas je Tjedan mode u New Yorku koji osim što je poznat po prezentiranju kreacija vrhunskih svjetskih dizajnera, također je nametnuo i razne mikrotrendove kada je make up u pitanju. Svjež, blistav i prirodan izgled kože lica imperativ je u svijetu make upa već neko vrijeme, pa nam je tako za oko zapeo look modela na reviji dizajnera Jonathana Simkhaia, a koji vrlo lako možete i sami kreirati. Make up artistica Dianea Kendal otkrila je kako je ključno u postizanju ovakvog izgleda kože redoslijed kojim apliciramo same proizvode na lice. Naravno, kao i uvijek startamo s čistom i dubinski nahranjenom kožom te primerom kako bi sav make up 'sjeo' što prirodnije te kako ne bi kliznuo s kože lica.

Zatim se prije pudera nanosi highlighter na ključne točke lica, odnosno na one dijelove gdje svjetlost prirodno pada na kožu, pa tek onda puder. Ovakva tehnika šminkanja stvara nešto prirodniji izgled gdje koža izgleda kao da 'puca' od zdravlja te ga je vrlo jednostavno primijeniti i u svakodnevnoj make up rutini jer je finalni look izrazito suptilan, a predivan. Ono što je također bitno za napomenuti jest to da koristite kremasti ili tekući highlighter kako biste ga lakše sjedinili s omiljenim puderom!

Foto: Instagram
Objavljeno: 20.09.2022. u 12:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p