MAKE UP

Trikovi za brzo i lako nanošenje tuša za oči

U nekoliko koraka do savršenog izgleda!

Bez obzira na to što se trenutno nalazimo u ljetnom periodu u kojem se okrećemo prirodnijem make up looku, određenih se beauty rituala ipak ne možemo odreći, a bezvremenska crna linija tuša definitivno pripada jednom od takvih klasika. Upravo zbog potrebe za preciznošću, izvući savršenu liniju tuša ponekad može predstavljati pravi izazov, ali srećom postoje odlični trikovi pomoću kojim možete zaboraviti na probleme i uživati u sjajnom make up-u.

Tuš je oblik make up-a koji označava glamuroznost, odvažnost te zavodljiv izgled koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Naime, iako postoji mali milijun načina na koji se tuš stilizira, ono čemu se baš uvijek vraćamo je jednostavna linija koja prati liniju oka, a pri kraju naglašava mačkasti izgled koji se postiže nešto višim pozicioniranjem linije. Ipak, budući da nanošenje tuša za oči nije jednostavno kako se možda na prvi pogled čini, budete li slijedili odleđene korake, čak i ako ste najveći antitalent, vrlo uspješno ćete nanijeti odličnu crnu liniju i oduševiti fantastičnim izgledom.

@_constance_d

Prije bilo kakvog početka nanošenja tuša za oči, ono što morate znati je koja je linija vašeg oka, odnosno u kojoj ju mjeru možete pratiti te u kojem trenutku valja crtati iznad same linije. Naime, želite li prepoznatljiv mačkasti izgled, pri sredini kapka je potrebno liniju polako početi ‘dizati’, a kako biste to učinili bez ikakvog problema, tuš je potrebno nanositi u tri faze. Ako ste početnik i ovakva vrsta šminke vam baš nikako ne ide od ruke, prva faza označava iscrtavanje linije olovkom za oči. Olovka je puno lakša za nanošenje, ali i potencijalno korigiranje od tuša, pa je svakako pomoć s kojom se u svakom slučaju poslužite.

@camilacoelho

Prilikom iscrtavanja linije olovke, to možete učiniti u jednom potezu jer, ponavljamo, nanosite proizvod u puno tanjem obliku, ali kada govorimo o tušu, predlažemo da najprije povučete tanju liniju do pola kapka, a potom zasebnu koja kreira mačkasti look. Obje linije povežite u trenutku kada ste zadovoljni krivinom i to činite polako i strpljivo. Dakle, želite li deblju liniju, polako ju podebljajte jer tako imate prostora korigirati sitne pogreške. Nanošenje linije u jednom potezu najčešće rezultira loše jer rijetki su oni koji su toliko vješti i precizni. Uočite li sitne pogreške ili grudice, odstraniti ih možete štapićem za uči koji namočite u vodu te laganim potezima korigirajte izgled pritom nikako ne pritiskujući jako jer ćete razmazati liniju. Osim postupka nanošenja u tri faze, možete se poslužiti šablonama za tuš ili jednostavno komadićem selotejpa koji ćete zalijepiti u kut oka te nakon nanošenja tuša, odlijepiti.

@_constance_d

Bez obzira za koju se metodu odlučite, kvaliteta proizvoda i debljina četkice za tuš također je nešto na što trebate obratiti pozornost. Naime, imate li zaseban kist za tuš ili ga nanosite s onim originalnim, idealna debljina je ona srednja, znači niti previše tanka niti previše debela, jer pogađate, imate veću mogućnost ispravljanja pogrešaka i dolaska do savršenog željenog izgleda.

@patrickta

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.07.2019. u 13:20
Tagovi: tuš za oči

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p