BEAUTY

Njegujući balzami koji čuvaju kožu usana

Nemojte zanemariti njegu usana!

Promjenom godišnjih doba, valja promijeniti i beauty rutinu, a to najčešće podrazumijeva proizvode koji se tiču njege lica ili tijela, no jeste li ikada razmišljali da i vaše usne zahtijevaju temeljitu i valjanu brigu? U ljetnim mjesecima koža usana posebno je osjetljiva te izložena suncu, stoga ako već niste, pravi je trenutak da se pozabavite i s tim područjem lica.

Iako zimi usne lako ispucaju te postanu suhe, ljetni mjeseci također mogu proizvesti neugodne nuspojave. Naime, izlaganje usana suncu, soli i visokim temperaturama također može dovesti do njihovog pucanja, ali i dehidracije što posljedično znači da ozbiljno narušavate zdravlje kože na tom području. Pravilna njega usana nije zahtjevna niti oduzima puno vremena, no treba postati navika koju nećete preskakati. Jedan od prvih koraka kada govorimo o njezi usana je piling jer da bi koža disala, potrebno je odstraniti mrtve stanice te nahraniti usne.

Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30, La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+, Kiehl's Lip Balm

Pilinzi za usne najbolji su iz kućne radinosti, dakle malo soli, meda, sode bikarbone ili kokosovog ulja i savršen piling je tu. Osim samog pilinga, proizvodi za njegu usana, odnosno balzami uvijek se moraju naći u vašoj torbi, a u nadolazećem periodu preporučujemo da koristite one sa zaštitnim faktorom. Kontinuiranom njegom usana vrlo brzo ćete primijetiti prve pozitivne rezultate koji će se pojaviti u vidu punijih usnica, crvenijih te jednostavno ljepših, ali i zdravijih. Balzami za usne su maleni, kompaktni i jednostavni za upotrebu, stoga smo izdvojili nekoliko proizvoda s čijim odabirom možete biti u potpunosti sigurni.

Bioderma Photerpes SPF 50+, Avène Cold Cream Lip Balm, Glossier Balm Dotcom

Foto: Instagram, Kiehl’s, Glossier, La Roche-Posay, Bioderma, Avène
Objavljeno: 16.06.2019. u 00:00
Tagovi: balzam za usne

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p