SELF

Omiljeni brend predstavio hvalevrijedan program koji pomaže u borbi protiv nasilja u partnerskim vezama!

"Abuse is not love" prijeko je potrebna inicijativa stvorena u duhu omiljenog beauty branda!
Jeste li znali da globalno gledano, više od 600 milijuna žena živi u zemljama u kojima se nasilje u partnerskim vezama ne smatra zločinom. Nasilje u partnerskim vezama utječe na osobe iz svih socioekonomskih, vjerskih i kulturnih skupina ; međutim, žene su najugroženije, a najveće su stope nasilja zabilježene među mladim osobama od 16 do 24 godine.
 
Upravo zato, ususret Nacionalnom danu borbe protiv nasilja nad ženama koji se u Hrvatskoj obilježava 22. rujna YSL beauty program „Abuse is not love“* (*''Zlostavljanje nije ljubav”),
globalno pokrenut prije 2 godine u Hrvatskoj je postavio svoje temelje prošlogodišnjom suradnjom i povezivanjem sa zakladom Solidarna. Internom edukacijom svih zaposlenika Adria-Blakan regije te donacijom zakladi Solidarna, YSL beauty podržao je vlastiti globalni program koji pomaže u borbi protiv nasilja u partnerskim vezama podržavajući preventivne programe svojih neprofitnih partnera.


Nasilje u partnerskim vezama predstavlja važan društveni problem: otprilike svaka treća žena doživjet će nasilje u vezi tijekom svog života[1], a samo mali broj žrtava dobit će zadovoljenje pravde. Program „Abuse is not love” temelji se na tri ključna stupa: akademskom istraživanju teme u svrhu razvoja misaonog vodstva oko mladih i prevencije; edukaciji najmanje dva milijuna ljudi o uobičajenim znakovima nasilja u partnerskim vezama kroz međunarodna partnerstva; te edukaciji, podizanju svijesti zaposlenika brenda YSL beauty i savjetnika za ljepotu o nasilju u partnerskim vezama na i na radnom mjestu.
 
Abuse is not love prijeko je potrebna inicijativa u duhu Yvesa Sainta Laurenta koji je podržavao slobodu i jednakost žena.Danas sam ponosnija no ikad što sam dio obitelji YSL Beauty i radujem se što ću na ovom projektu raditi s njima i boriti se protiv ovakvog zlostavljanja.” - Zoë Kravitz, ambasadorica YSL Beauty
Foto: PR
Objavljeno: 21.09.2022. u 16:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p