BEAUTY

Ricinusovo ulje: 5 trikova koje morate znati

Proizvod koji se mora pronaći u vašoj beauty rutini!

Kada govorimo o beauty ritualima, možemo se složiti kako ih postoji pregršt te kako se razlikuju od osobe do osobe, no ono što nikako ne biste smjeli zanemariti su ulja. Ulja osim što su iznimno dobra za lice, mogu se koristiti i za ostale dijelove tijela, a upravo jedno takvo je ono ricinusovo.

Ricinusovo ulje potječe od biljke ricinus koja je zapravo jedna od najotrovnijih, no ipak njezino ulje je jedno od najblagotvornijih na svijetu. Naime, ovo ulje je poznato po svojim ljekovitim i obnavljajućim učincima, a najčešće se koristi na području lica i kose. Osim u formi ulja, ovaj proizvod je vrlo čest sastojak i dodatak različitim šamponima, regeneratorima, sapunima i generalno proizvodima za njegu. Ricinusovo ulje obiluje vitaminom E te je po svojoj prirodi antibakterijsko sredstvo što ga definitivno čini proizvodom koje se mora pronaći na vašoj beauty polici, a kako bismo vas dodatno potakli na njegovo korištenje u nastavku smo izdvojili pet trikova za koje je ricinusovo ulje i više no izvrsno.

@harperandharley

 Guste i dugačke trepavice zasigurno su jedan od najvećih beauty imperativa te iako postoji velik broj varijanti s kojima možete to postići, najbolje se odlučiti za one prirodne. Ricinusovo ulje najbolji je saveznik kada želite ubrzati rast trepavica, a sve što trebate napraviti je prije spavanja na korijen nanijeti nekoliko kapi ulja. U vrlo kratkom roku vidjet ćete prve rezultate; gušće, duže, ali i zdravije trepavice. Osim za rast trepavica, ricinusovo ulje potaknuti će i rast obrva i kose. Ako ste slučajno pretjerali s čupanjem sve što trebate je na njih nanijeti ovo ulje te biti ustrajan, a baš kao i kod trepavica, rezultati će se vrlo brzo pojaviti.

Što se tiče kose, ovo ulje je definitivno jedno od najpopularnijih zato što nevjerojatno potiče njezin rast, a osim toga pomaže i uklanjanju problema s perutanjem vlasišta. Ono što se preporučuje je pakung koji uz ricinusovo sadrži i arganovo ulje te u kombinaciji osim samog rasta obnavlja, hrani i čuva kosu. Kada govorimo o upotrebi ovog ulja za lice, koristimo ga za usne kao zamjenu za sjajilo odnosno šminku te naravno u svrhu njege ispucale kože. Također osim usana, možete ga nanijeti i na dijelove tijela na kojem ste primijetili strije. Iako rezultati u ovom slučaju neće biti vidljivi u najkraćem roku, nakon otprilike dva mjeseca korištenja trebali biste primjetitii veliku razliku, stoga budite uporni i ustrajni te uživajte u svim blagodatima ovog ljekovitog ulja.

Foto: Instagram
Objavljeno: 24.04.2019. u 12:21
Tagovi: njega, koža

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p