VIJESTI

Otkrijte najnovije trendove u stilizirianju kose!

Najutjecajniji frizerski festival u regiji predstavit će pravi spektakl trendova 

Najnoviji trendovi u kosi, edukacija, stručnost, inspiracija, motivacija, svjetski priznati frizerski edukatori i pregršt ljubavi prema struci – sve je to, i više, Hairstyle News; najutjecajniji festival u svijetu frizerstva u Hrvatskoj i regiji koji će se održati 28. i 29. ožujka 2020. godine u zagrebačkom Plaza Event Centru.

Hairstyle News festival je kroz sedamnaest godina djelovanja lansirao mnoštvo hair trendova i potaknuo brojne frizere na značajne iskorake u njihovom kreativnom stvaralaštvu, a i ove godine donosi spektakl trendova i prave beauty poslastice za sve istinske obožavatelje ljepote u kosi. Na festivalskim pozornicama nastupit će najpoznatije frizerske zvijezde iz zemlje i svijeta kako bi prenijele svoja umijeća na frizere željne novih znanja, a posjetiteljima udahnuli novi dašak inspiracije za proljetno-ljetni look u kosi.

Iz Nizozemske stiže višestruko nagrađivana Marriet Gakes, „kraljica boja“ i globalna direktorica Keune koloracije. Marriet je glumica i influencerica, a već duže vrijeme diktira svjetske trendove crpeći inspiraciju iz cijelog svijeta; od Tokia preko Milana pa sve do Pariza. Sa svojim će stručnim timom edukatora frizerima predstaviti COLOR&STYLE Trend Report kolekciju i podijeliti svoja iskustva te pokazati kako osloboditi kreativnost i krenuti u eksperimentiranje s novim trendovima u bojanju i stiliziranju kose.

                                                                       Marriet Gakes

Markantan Bugarin Vassil Atanassov, majstor francuskog šika i jedan od najboljih ambasadora L’Oréal Professionnela, predstavit će Glow Culture Show posvećen najnovijem kolorističkom trendu iz frizerskog svijeta. Atanassov će regionalnoj frizerskoj sceni razotkriti tajne zavodljivih i besprijekorno ležernih dnevnih i večernjih lookova, te iznenaditi kreativnim šišanjem i stiliziranjem kose inspiriranim uličnim stilovima južnokorejskih modnih kameleonki ili bolje rečeno trendseterica iz Seoula.

                                                                      Vassil Atanassov

Zasigurno jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Festivala je ambiciozna,„cool“ barberica - Hayden Cassidy koja će predstaviti vruće trendove iz svijeta muškog frizerstva. Njezini se savjeti traže i prate u svim dijelovima svijeta, a na Instagramu broji oko 90 tisuća pratitelja. Ova bivša nogometašica i učiteljica plesa zaljubila se u barbering u trenutku kad je prvi put primila škare u svoje ruke i shvatila da je konačno pronašla svoj poziv. Premijerno u Hrvatskoj, iz ruku mlade Hayden frizeri će moći saznati najnovije trendove muškog frizerstva iz europskih metropola poput Londona i Berlina.

                                                                   Hayden Cassidy

ZGAT Academy tim koji čine Mario Mesarić i Ivana Špicer hrvatski su uzori sa svjetskim glasom koji se mogu pohvaliti nastupima u SAD-u, Grčkoj, Meksiku, Rumunjskoj, Rusiji, Sloveniji… Na Hairstyle News festivalu premijerno predstavljaju kolekciju Combo, inspiriranu fotografijama Stephena McMennamya, dok će bračni par Jagarčec, Ivan i Marina, sa svojim timom Kanso Academia predstaviti kolekciju Trapped koja oslobađa kreativnost bez granica, a za kosu ističu da je „materijal s bezbroj mogućnosti“.

                                                               Kanso Academia

Iz susjedne Slovenije dolazi Sanja Karasman, priznata koloristica i edukatorica Subrina Professional Academy tima, koja se može pohvaliti s više od milijun pregleda na svom YouTube kanalu. Njezin tim vrsnih edukatora predstavit će Kolekciju GEN Z, posvećenu iznimno digitalno pismenoj mladoj generaciji sklonoj brzim promjenama trendova koje valja znati primijeniti u frizerskim salonima. Karasman će s timom premijerno predstaviti kolorističke kolekcije i inovativan svjetski top trend piksel efekata u kosi.

                                                        Subrina Professional Academy

Jedinstven Mič Styling Academy tim, koji je prisutan i izvan regije, predstavit će kolekciju Hunnic baziranu na ikonskim stilovima s kraja 80-ih i ranih 90-ih godina. Kolekciju predstavljaju edukatori iz Hrvatske (Ivan Durdov) te Slovenije (Tomaž Turk, Matjaž Okorn, Aska Kajtazovič i Borut Novak). Spoj prijateljstva i kreativnosti iz Srbije i Slovenije rezultirati će Fringe&Metod nastupom pod nazivom Spirit of friendship, na kojem će Dušan Šovljanski, Dejan Kostić, Dejan Nikolić i gost Metod Tasič prikazati fuziju različitih stilova i frizerskih potpisa. Stevo Pavlović, predstavnik Stevo Hair Academy tima predstavit će svoju kolekciju Obsession koja obiluje preciznim šišanjem i izrazitim kontrastnim kombinacijama pastelnih boja.

                                                                  Mič styling Academy

                                                                    Stevo Pavlović

Hayden Cassidy će, uz nastup na velikoj pozornici, nastupiti i na premijernom programu Hairstyle News Festivala - Barbershop Areni, gdje sve zaljubljenike u muško frizerstvo očekuju i Ivan Duda Education s kolekcijom ROHE 2020, te dvojac Polyboy Academya, Marko Šimunović i Saša Pupić. Na posebnom okruglom stolu za barbere Matija Ptić zajedno s Markom Stanzlom, Ivanom Miškovićem i Stanislavom Bricom Mučićem približit će kolegama muškim frizerima i barberima što se zbiva “iza kulisa” hrvatske barber scene.

                                                                 Ivan Duda Education 

                                                                    Marko Stanzl

Na festivalu će se, uz okrugli stol za barbere, održati dodatna dva okrugla stola, i to u sklopu Stručnih i poslovnih seminara, a sve kako bi frizeri dobili informacije iz prve ruke. Jedan će biti na temu budućnosti obrazovanja frizera, a drugi na temu kako se uspješno nositi s izazovima vođenja frizerskog salona. Budućnost obrazovanja frizera iznijet će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te razni predstavnici gospodarstava i škola. Aleksandra Oparov, Evelin Benković, Teuta Mesaroš i Željko Samardžija u iskrenom će razgovoru predstaviti izazove s kojima se oni, kao vlasnici velikih salona, najčešće susreću.

                                                               Aleksandra Oparov

                                                                  Evelin Benković

Sve informacije o rasporedu stručnih seminara potražite na službenoj stranici, dok ulaznice za stručni frizerski festivalski program možete kupiti na samom festivalu ili putem Entria. Festivalska vrata svim posjetitelja otvorena su u subotu 28. ožujka od 14 do 21 sat, a u nedjelju 29. ožujka od 10 do 18 sati. Za sve posjetitelje ulaz na sajam je besplatan, a očekuju ih brojni dokazano kvalitetni, profesionalni proizvodi za kosu, od njege i aparata do najnovijih tretmana.

Foto: Hairstyle New Festival
Tagovi: frizura

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p