BEAUTY

Zašto nam pucaju nokti?

Riješite ovaj problem jednom zauvijek!

Lijepi i njegovani nokti su beauty imperativ svake žene, no što ako oni i uz naš najveći trud neprestano pucaju te jednostavno ne izgledaju dobro? Ovom problemu možete doskočiti na nekoliko vrlo efikasnih načina i zauvijek se riješiti neugodnog izgleda noktiju te uživati u onom zdravom i lijepom. 

Nokti reflektiraju generalno stanje organizma te bilo kakve promjene koje primjećujete na njima posljedica su određene disfunkcije u organizmu. Neugodna pojava s kojom se bori velik broj žena je listanje i pucanje noktiju koje osim što je vizualno neatraktivno, može biti i iznimno bolno pukne li prenisko, odnosno preblizu korijena nokta. Lijepi i zdravi nokti mogu se postići isključivo pobrinemo li se za svoje zdravlje i promijenilo li određene navike koje ne laskaju našem sveukupnom stanju. Imate li problema s tankim noktima koji često pucaju, u nastavku donosimo nekoliko trikova i savjeta koji će vas nakon vrlo kratkog perioda apsolutno oduševiti svojim rezultatima.

Griženje noktiju

Grickanje noktiju je nešto što je većina ljudi u nekoj fazi života radila, no ako je ta faza uzela vremenski zamah, nokti su se iznimno oslabili i ovo je jedan od najčešćih razloga zašto pucaju. Borite li se s ovim problemom, u ljekarnama se može kupiti nekoliko vrsta proizvoda koji su tu da spriječe grickanje, ali i ojačaju nokat. Imajte na umu da je proces oporavka nakon griženja noktiju nešto duži, no budite strpljivi i rezultati će se pojaviti.

@katty_vesta

Nestručno rašpanje

Trajni lakovi ili gel moraju se skinuti rašpicom ili namakanjem nokta u acetonu, no koliko puta vam se je dogodilo da jednostavno niste imali vremena za to te ste nasilno i grubo čupkali ostatke na noktu? Nije potrebno reći koliko je to štetno i pogubno za nokat, pa radite li neke od tih stavki učestalo, što prije prestanite jer ćete si nepovratno uništiti nokte.

Izlaganje vodi

Voda i nokti nu neminovan spoj, no radite li posao ili ste kod kuće zaposleni aktivnostima koje uključuju neprestano močenje ruku, obavezno nabavite rukavice jer pretjerano izlaganje noktiju vodi dovesti će do slabljenja i listanja noktiju, a potom brzo i do pucanja. Kako biste dodatno regenerirali nokte nakon predugog izlaganja vodi, kapute hranljive kreme ili posegnite za domaćim proizvodima te napravite vlastiti pakung koji će ojačati nokte.

Prehrana

Ne grizete nokte, ne tretirate ih agresivno, a svejedno vam pucaju? Razlog se krije u onome što jedete, a ono što se preporučuje su orašasti plodovi, cjelovite žitarice, voće, povrće te riba i morski plodovi. Riba i morski plodovi obiluju omegom 3 i vitaminom B, dok su orašasti plodovi puni potrebnim vlaknima, magnezijem i vitaminom E. Uravnotežena i zdrava prehrana generalno je važna za zdrav organizam, pa se isto odnosi i na nokte. 

Objavljeno: 03.01.2019. u 11:24

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p