CELEB STYLE

Intervju: Luka Nižetić

..."I nisam neki modni freak"
-->--> --> -->

 

Luku poznajem od njegove 18 ili 19 godine i uvijek je, kao i njegova sestra Petra, imao određeni „feeling" za modu, ma koliko god se on pravio skroman i rekao da je to samo „Eto nešto što je stavio na sebe". Trebalo je hrabrosti za probiti led i  obući stiliziranu suknju Roberta Severa za nastup na Melodijama Jadrana prije nekoliko godina. Stilistički gledano ako je izvukao to, izvući će i sve što stavite na njega. I dok mu posljednji album „Na tren i zauvijek" bilježi izvrsnu prodaju, Luka odrađuje koncerte diljem zemlje i priprema se za naporno i naravno, radno ljeto. Kako već cijela zemlja stalno pretresa njegov stil, od te famozne suknje pa do ljubavi ka maramama popularno nazvanim „Arafatice", odlučili smo saznati koliko ga to sve opterećuje ili ne opterećuje, i da li se uopće smatra modno osviještenim građaninom:)

 

go191453.jpg

Često si proglašavan najbolje odjevenim muškarcem na sceni. Koliko ti je moda bitna?

Lijepo je to čuti, ali nije to od neke prevelike važnosti u životu. Moda mi je bitna, ali ne u tolikoj mjeri da postanem njezina žrtva. Tanka je granica. Pratim je u minimalnim dozama. Volim biti svoj i vjerovati u neku svoju modu i ponosno je nositi, čak i ako nije sve po nekim modnim pravilima i trendovima.  Valja se s modom igrati i u tome uživati.

 

Preferiraš li dizajnersku odjeću?

Preferiram sve ono što mi se svidi na prvi pogled. Mora me, jednostavno, oboriti s nogu. Potpis bi trebao podrazumijevati i sjedinjavati kvalitetu, udobnost i originalnost. Dogodilo mi se sto puta da sam se uvjerio u ono suprotno. Sva sreća da sam operiran od primitivne želje za markiranim i skupim predmetima.

 

Pratiš li rad naših dizajnera i da li posjeduješ neki komad?

Nisam neki modni freak. Pratim samo u slučaju da naiđem na neki televizijski prilog ili članak u novinama. Tada malo škicnem. Ima jako talentiranih i perspektivnih kreatora pred kojima je zasigurno pozitivna budućnost. Trude se i rade, a to je ipak najvažnije. Vlasnik sam nekoliko radova domaćih dizajnera i često ih nosim, što na nastupima, što privatno.

 

Kako bi opisao svoj stil?

Neopterećen, šaren, jednostavan i nepredvidiv. Tako ga bar vidim. Često razgovaramo prije spavanja, već smo se dobro skompali.:)

 

Tko je utjecao na tvoj stil?

Mislim da je ponajviše utjecao MTV (naravno, ne njemački) kojeg nisam gasio kad sam bio mali. Kopirao sam svoje idole. Kraj osamdesetih, početak devedesetih - živo ludilo! Majka i sestra isto imaju umiješane svoje prste.

 

Definicija metroseksualca po tebi?

Seksualac kojemu je fetiš metro stanica u Milanu, Londonu, New Yorku, Tokyu,..bilo gdje. Miiiiislim...zapravo siguran sam. Aaaaaaa, joj gdje ide ovaj svijet! Upomoć!!!! J

 

Da li postoji nešto što nikada ne bi obukao?

Vjerojatno postoji. Nisam još naišao na takvo što. Nemojte me krivo shvatiti:)

luka-nizetic.jpg

 

Koristiš li usluge stilista?

Uglavnom se odijevam sam, prema vlastitom raspoloženju i nahođenju. Za neka snimanja ili nastupe potražim pomoć stlista. Nemam vremena ni živaca hodati po gradskim dućanima, pazarima i buvljacima pa radije to prepustim nekome kome je to posao i koji zna gdje što pronaći i kako isto iskombinirati, a još mi da i konstruktivan savjet. Gdje ćeš bolje!?

 

Vjeruješ li u izreku da odijelo čini čovjeka?

Ne vjerujem. Vjerujem u onu da čovjek čini odijelo.

 

Gdje kupuješ odjeću?

Tamo gdje mi neki komad zapne za oko. Nebitna je lokacija - ulica, selo, grad, država, kontinent i nebitan je naziv dućana, objekta - Ana, Franka, Ljubica, Katica, Buvljak, Pazar..važno da mi je oku lijepo i da pristaje tijelu. Da da..

 

Da li te pogađaju kritike na račun odijevanja?

Ne. 

 

Ana Pavić

Objavljeno: 22.04.2009. u 22:50

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p