CELEB STYLE

Kako se poznate Hrvatice pripremaju za more?

Petra, Marijana, Nevena & Mirna

Druženje na najljepšoj plaži na Jadranu, na Zlatnom ratu na otoku Braču iskoristili smo i za mali ljetni kviz u kojem smo saznali sve ljetne navike naših poznatih trendseterica. Što obavezno nose sa sobom na plažu, kako pripremaju kožu i kosu za ljeto, što je najbolje u borbi protiv celulita i brojne druge zanimljivosti otkrile su nam Marijana Batinić, Petra Dugandžić, Nevena Rendeli i simpatična Mirna Medaković.

PETRA DUGANDŽIĆ 

Kakve su tvoje pripreme za ljeto?

U principu uvijek imam onu neminovnu dijetu za skidanje kilograma, a posljednjih nekoliko godina tome sam dodala i čišćenje organizma. Počela sam sa spirulinama, nešto beta glukana za jačanje imuniteta. Ništa za pripreme za sunce osim samih krema koje moraju imati veliki zaštitni faktor. Užasno mi je bitno da imam regenerator i maske za kosu koje imam na plaži uvijek uz sebe jer često bojam kosu pa ne želim da izgleda nenjegovano. Maska za kosu je definitivno must have, nakon svakog kupanja je stavim na kosu. Jako volim ona mirišljava kokos ulja i dobro pocrnim od toga, iako znam da ona baš i nisu najzdravija. 

Imaš li možda neki tajni recept koji su ti odale baka i mama?

A ima toga više, ali u principu najviše koristim maslinovo ulje nakon što već dobijem dobru podlogu. Često ulje mažem i preko ovih krema s faktorom jer je od njega koža jako ljeta i mekana.

Solarij? Da ili ne?

Solarij je bio godinama moj ritual i nisam ništa loše napravila s kožom jer sam je pregledala, ali stala sam zauvijek s njim. Dobila sam jako puno bora u licu od njega i mislim da je užasno štetan. 

Celulit? 

Imam neku ludu sreću da ga genetski nemam puno, ali mi se masne naslage onda love na trbuh i na ruke. No, što se tiče celulita nemam ga baš toliko, kad dobijem 5-6 kila se pojavi, ali i nestane s ovom dijetom koju sam spomenula. Pijem užasno puno vode kroz cijelu godinu...

MIRNA MEDAKOVIĆ


Kako se pripremaš za ljeto? 

Kupim posebne šampone i regeneratore za zaštitu od sunca, perem kosu njima svaki dan i ne izlazim iz kuće bez da se namažem zaštitnim faktorom te obavezno kožu mažem posebnim kremama nakon sunčanja. 

Imaš li možda neki tajni recept koji su ti odale baka i mama?

S kantarionovim uljem se mažem, povremeno s arganovim namažem lice jer su zbilja odlična za kožu.

Solarij? Da ili ne?

Ne.

Celulit?

Pa celulit čak nemam, valjda to ide genetski, zbilja ga nemam puno. Vježbam cijelu godinu pa vjerojatno i to uvelike pomaže u tome da ga nemam.

Tri stvari bez kojih nikad nejdeš nikad na plažu?

Ručnik, krema za sunčanje i neka dobra knjiga ili časopis.

NEVENA RENDELI

Kako izgledaju tvoje pripreme za ljeto?

Cijele godine treniram u Slima Belli i radi se o specifičnom vježbanju jer radim pod infracrvenim zrakama. Imam 20 minuta cardija, 20 minuta u toj kapsuli i 20 minuta saune. Taj način vježbanja prakticiram cijele godine, tako da mi svakako koristi prije ljeta.

Posjećuješ li solarij? Voliš li se sunčati?

Ne posjećujem solarij, a u posljednje vrijeme imam problema s kožom i mrljicama koje moja kozmetičarka rješava, tako da ću izgleda morati odustati od sunca, iako se stvarno volim sunčati.

Koji su tvoji must have proizvodi kada ideš na plažu? Koristiš li kreme?

Sram me reći, ali kada sam bila mlađa nisam uopće koristila kreme. Sada ipak koristim dosta preparata, posebno Lancasterove proizvode. Nekoć sam uzimala njihove pekmeze, no sad se više ne usudim pa ipak stavim veći faktor i koristim specijalizirane kreme za lice s faktorom 50.

Kako štitiš kosu ljeti?

Iako nemam neki omiljeni brand, često koristim sprejiće za kosu, a druge preparate u principu ne koristim.

MARIJANA BATINIĆ


Koji su tvoji pripremni rituali za ljeto? Vježbaš li ili koristiš neke kozmetičke tretmane?

Nisam baš neki tip od vježbanja, ali otkad sam počela trenirati Ana's Sensual Fitness, jednostavno sam se zaljubila u šipku i to sam dosta dugo trenirala. Međutim, zaradila sam neke zdravstvene probleme s rukom i nažalost sam morala prestati trenirati na neko vrijeme, ali zato je tu uskočio beauty centar Božica. Ondje idem stalno na tretmane, pogotovo Oxifat i Intraderma, zahvaljujući kojima mi noge mnogo bolje izgledaju. To su ukratko moje pripreme za ljeto.

Voliš li se sunčati?

Iako imam zahvalan ten i obožavam se sunčati, ne volim više pregoriti kao nekoć. Prije sam znala izgoriti do krajnjih granica, kao tamna crna čokolada, no sad mi je to već ružno. Ljudi koji previše pocrne danas mi izgledaju mnogo starije pa sam odustala od bjesomučnog prženja.

Koje kozmetičke preparate koristiš?

Inače uvijek koristim Chanel Hydramax hidratantnu kremu, a kada se izlažem suncu obavezno stavljam faktor, na lice pogotovo faktor 50.

Kako štitiš kosu od štetnih ljetnih utjecaja sunca, mora i vjetra?

Koristim sve Revlon Professional i Kevin.Murphy preparate.

 

Ana Bacinger, Hana Bartolović

photo: Jure Perišić
Objavljeno: 17.06.2013. u 13:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p