CELEB STYLE

Linija prirodne kozmetike bila je moj logičan poslovni slijed

Lana Biondić o lansiranju beauty branda S.fresh

Zahvaljujući predstavljanju novog beauty branda S.fresh, brojne Hrvatice, ali i Hrvati, od prošlog su tjedna postali bogatiji za još jedan kozmetički proizvod za potpunu njegu lica, ruku i tijela. U sklopu novog projekta cijenjene hrvatske poduzetnice Lane Biondić zasad je predstavljena S.fresh 24/7 krema, a s hrvatskim proizvođačem prirodne kozmetike Lavare Lana planira lansirati još mnoge visoko kvalitetne i dosad neviđene proizvode. Lana Biondić popričala je s nama i otkrila nam sve detalje svog novog poslovnog pothvata.

 

Nakon ogromnog uspjeha modne priče S.dress u Hrvatskoj i u inozemstvu, krenuli ste u ofenzivu na beauty tržište s kozmetičkom linijom S.fresh. Kako i zašto ste odlučili zaplivati beauty vodama?

Linija prirodne kozmetike S.fresh bila je logičan poslovni slijed mega uspjeha modnog branda S.dress na hrvatskom i inozemnom tržištu i slijedila sam samo svoj instinkt i želju da popratim i puno šire potrebe i želje svojih vjernih kupaca.

Tu su, naravno, i svi čitatelji koji nakon moja 2 bestsellera (koji su se također bavili i beauty savjetima) prate i moje vrlo čitane kolumne u sklopu Storybooka sada već nekoliko godina i znaju da pomno pratim sve kozmetičke i beauty trendove u svijetu.
A uobičajeno je da se renomirani modni dizajneri poput Tom Forda proširuju i na područje njege, ljepote i parfumerije, jer moda, zdravlje i ljepota šeću uvijek zajedno ruku pod ruku.

Svoj novi projekt ostvarili ste u suradnji s hrvatskim proizvođačem prirodne kozmetike Lavare, kako to da je izbor pao upravo na njih?

Već neko vrijeme razmišljala sam o adekvatnim partnerima koji će stručno i profesionalno proizvoditi liniju u skladu s mojim vizijama i idejama, a bila sam već i u nekim pregovorima s jednom inozemnom kozmetičkom kućom, no s obzirom da sam veliki pobornik 'made in Croatia' nije bilo teško odlučiti se.
Također, vjerujem u anđele, vjerujem u sudbinu, i kada mi je u fazi takvog razmišljanja stigao mail moje sada vec najuže suradnice Ivone Pavković iz tvrtke Lavare, proizvođača iza kojeg stoji dugogodišnje stručno znanje u prirodnoj kozmetici i iskustvo iz područja farmaceutike, smatrala sam da je to neki mali znak s neba.
Ponudili su mi da brendiram jednu kremu, a ja sam odgovorila - „zašto ne i cijelu liniju?" I tako je krenulo...

Prvi plod vaše zajedničke suradnje jest jedna specijalna, S.fresh 24/7 krema... Otkrijte našim čitateljicama o kakvom se proizvodu radi?

Univerzalna krema za potpunu njegu lica, ruku i tijela koju može koristiti cijela obitelj 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, bazirana je na duboko hranjivom shea maslacu koji vam stvara jedan divan dugotrajni zaštitni filter na koži, kokosovom ulju koje je stvorilo jednu pravu revoluciju u području kozmetike radi svojih nevjerojatnih prirodnih blagodati, ali i pigmenata koji reflektiraju svijetlo poklanjajući jedan mladi, svjež i blistav izgled, dok Aloe vera, pravi prirodni eliksir, djeluje blago umirujuće i zato ga preporučamo i najmlađima kojima će pomoći u blagim iritacijama. Naravno da sam mirisom jasmina dala i jedan svoj osobni 'touch' toj nježnoj kremi, a i kada je moj sin oduševljeno uskliknuo 'miriši na more!', znala sam da ne može mirisati bolje.

Krema iz vaše kozmetičke linije bazirana je na prirodnim sastojcima... Preferirate li takvu kozmetiku i inače i imate li neke beauty rituale bez kojih ne možete u svakodnevnom životu?

Ušla sam u 40-te i nije mi više svejedno kako živim i čime se hranim. Kozmetika se također apsorbira kroz vašu kožu u organe i zapravo, proučavajući generalno kozmetiku, bila sam šokirana koliko toksičnih elemenata ona sadrži. U jednom trenu mi je došlo da si sama u kućnoj radinosti počnem u blenderu spravljati domaće maske za lice po receptima naših baka, no sada za time, od kada se rodio S.fresh, zaista više nema potrebe.

Sve do 21.3., kada će S.fresh osvanuti prvo na policama Heruc Galerije, a uskoro i šire, okružena sam njegovim prvim testerima i stalno se mackam u kući, ali i između poslovnih sastanaka, jer koža uvijek šalje jasne signale kada žeđa... U posljednje vrijeme također sam postala i velika zaljubljenica u čajeve koje mi po potrebama moga organizma slaže jedan sjajni doktor iz Splita.

Na tržište izlazi vaša prva krema, kakvi su daljnji planovi? Koje bi proizvode još voljeli predstaviti u sklopu S.fresh linije i pripremate li neke inovacije u svijetu kozmetike?

A znate već mene, napisala sam prva dva chic-lita u Hrvatskoj, prije 5 godina prva započela suradnju brendiranih naočala Lana B & Ghetaldus, čiji primjer su kasnije sljedili i neki drugi, prije 3 godine pokrenula svoj S.dress brand, koji se ultrazvučnim spajanjem specifičnih tkanina pojavio kao prvi u svijetu ready-to-weara, o čemu svjedoči i jedan engleski Daily Mail...

I sigurno nisam Marie Curie, niti potencijalni kandidat Nobelove nagrade za kemiju i fiziku, ali sasvim sigurno inovacija će biti. Ako ništa drugo, već dovoljno inovativnim smatram samu činjenicu da će S.fresh predstaviti hrvatskom tržištu neke visoko kvalitetne i idejno svježe i do sada neviđene proizvode, kakvi su teže dostupni i u svijetu, ako i da, za puno veće cijene.

Domaće tržište koje me poznaje zna da nikada neću potpisati ništa u što sama ne vjerujem 100%, tako da jedva čekam ostale proizvode iz S.fresh linije koje planiramo izbaciti još do ljeta i prštim od ponosa i nestrpljenja. Jednako važno je da uvijek nastojim ne opteretiti ničije budžete, S.fresh krema u tubi od 150 ml koštat će 66,00 kn, što je gledajući na sastav prirodnih sastojaka i esencija nevjerojatno, ali s obzirom da je želim vidjeti i u torbama studentica, nisam ni željela drugačije. Stoga, priprema i veliki pozor - jer mi krećemo (smijeh).

 

Hana Bartolović

photo: Lana Biondić

 

Objavljeno: 19.03.2014. u 13:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p