CELEB STYLE

Modna katastrofa zvana Miley Cyrus

Miley u najprovokativnijim izdanjima do sada
Miley Cyrus 
Pjevačica i nekadašnja Disney zvijezda Miley Cyrus bila je domaćin ovogodišnjih MTV Video Music Awardsa koji su održani u nedjelju 30. kolovoza u Los Angelesu. Rijetki pričaju o njenim voditeljskim sposobnostima – tko bi i pričao o tome pored stylinga koje je Miley predstavila na pozornici. Teško je vidjeti dalje od toga!

Nitko nije očekivao da će Miley doći na VMA-e pokrivena i u čednom izdanju kojeg je nekoć prezentirala. Daleko je ona od imidža drage i fine djevojke iz susjedstva koja ne voli privlačiti pozornost. Miley je davno rekla zbogom tom imidžu te se iz petnih žila trudi odbaciti nekadašnju slatkicu. Dio obožavatelja je zgroženo transformacijom, dok je Miley dio novih fanova upravo stekla svojim neočekivanim i kontroverznim ponašanjem.
 
Miley Cyrus
Na ovogodišnjom dodjeli nagrada nizala je jedan provokativni styling za drugim, a svaki od njih je imao nešto zajedničko – više gole kože nego materijala, više kiča nego profinjenosti, više estetske katastrofe nego stilske kreativnosti.

Miley je više puta u raznim intervjuima naglasila da ona voli izlagati svoje tijelo pogledima, da voli šokirati i da je odbacila svoj imidž slatkice, ne samo zato što on ne pristaje njenom karakteru, nego i zato što želi pokazati drugim djevojkama da ne moraju biti savršeni poput brojnih njenih kolegica. Želi osvijestiti tinejdžerice da trebaju biti ponosne na svoje tijelo, čak i ako nemaju seksi obline i savršenu guzu. I da ne moraju nositi tipične i očekivane modne kombinacije.
 
Miley Cyrus
Posve je jasno kako Miley svojim kombinacijama u jednu ruku kritizira i izruguje se pop stereotipe današnjih žena. Ruku na srce i druge njene kolegice su polugole na crvenom tepihu. Samo što one svoje tijelo prezentiraju u prozirnim haljinama koje trebaju biti elegantne i profinjene, ali su često sve samo ne to. Miley sebe predstavlja u izobličenoj verziji svojih kolegica. 

Miley Cyrus  
Jasno je kako Miley želi potaknuti i druge da budu posebni i svoji. U nekim intervjuima je svoj imidž uspoređivala s onim pop kraljice Madonne i Blondie. No, isto tako je i jasno da ovim kombinacijama prelazi granicu dobrog ukusa. Poruka koju s njima želi prenijeti je jedno, no način na koji izgleda na crvenom tepihu je ipak nešto posve drugačije. Svoju poruku Miley može upakirati na stilski mnogo mudriji, kreativniji i, upravo zbog takvog paketa, provokativniji način. Jer šokirati možemo i mnogo suptilnije, što je često efektnije i dugotrajnije. Ovako njena provokacija ostaje plaha, isuviše izravna i očekivana - monoton paket koji više nikoga ne šokira. Samo zamara!

Miley Cyrus
Mija Dropuljić
Foto: Getty Images
Objavljeno: 31.08.2015. u 12:33

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p