CELEB STYLE

Ne mislim da odijelo čini čovjeka, no o tome bi se dalo razgovarati!

Intervju: Iva Šulentić

   

Njezino lice već godinama vam se smiješi s TV ekrana, a glas ste imali prilike slušati na brojnim radijskim stanicama, u animiranim crtićima i prepoznatljivim TV reklamama. Pričamo naravno o multitalentiranoj Ivi Šulentić s kojom smo ovih dana popričali o svim novitetima, njezinoj velikoj strasti putovanju, a dotakli smo se naravno i mode!

 

Čime se baviš u posljednje vrijeme, što te okupira?

Red posla, red ljubljenja, red kuhinje, malo filmova i serija, red putovanja, malo spavanja, red družbe s prijateljima... i tako unedogled! (smijeh) Snimajući Garažu na HRT-u, posao spajam s glazbom i plesom pa dobivam još jedan dodatni redak, a u kampanji Ne govoru mržnje na Internetu upoznajem divne ljude i doista osjećam da radimo pravu stvar - oko toga se i volim i želim angažirati.

Kampanja je vani dva mjeseca i već joj dobro ide, imamo pozitivne reakcije i jako se veselim odlascima u škole gdje ćemo baš razgovarati s mladima pa da malo uđemo u njihove glave i shvatimo kako je biti pripadnik generacije y i živjeti na Internetu, na kojemu se svakodnevno događaju digitalni napadi koji na kraju dana fizički bole. 

Jesi li aktivna kad su izlasci u pitanju i imaš li neko dobro mjesto za preporučiti?

Ponekad pomislim da sam itekako aktivna i da moram malo usporiti s druženjima, a onda moram uzeti koju minutu da se sjetim kada sam zapravo bila baš-baš vani. Pretpostavljam da to dođe s godinama, ali u posljednje su vrijeme sve češća druženja s prijateljima kod kuće, oko stola, na kojem ima i za pojest' i za popit'. Kad nam se pleše, uglavnom završimo u Katranu ili Pepermintu. Ili pojačamo muziku doma pa napravimo svoj tulum.

Što se trenutno nalazi na tvojoj 'playlisti'? Imaš li neki novootkriveni band ili izvođača za podijeliti s nama?

Stihijski sam ljubitelj glazbe, punim iTunes svime što mi se svidi, a onda najnaj volim kliknuti shuffle pa da me iznenadi. Ili pustim neki Internet radio pa dam da me iznenade oni i dovedu novu ljubav. Tako sam davno otkrila Major Lazer i Rudimental, a nedavno i Breton zbog kojih sam potegla i do Barcelone da ih vidim uživo u jednom malom klubu. Divni dečki! 

Znamo da voliš putovanja pa nas zanima koje je bilo posljednje?

Posljednji je bio Rim, do kojeg smo se vozili preko nekoliko sati kako bismo iznenadili prijatelja za njegov 30. rođendan. Neprocjenjiv izraz lica kad smo mu iskočili na ulicu s konfetama i trubicama, pojma nije imao! (smijeh) Sad se pripremam posjetiti Cipar prvi put, odoh malo na sunce!

Koliko često uspijevaš putovati i planiraš li možda već neko sljedeće odredište?

Putujem što češće mogu, koliko slobodno vrijeme i financije dopuštaju. Venem kao cvijetak kada se dugo ne mičem, a s putovanja se, ma koliko kratka bila, uvijek vratim kao nova! Rejuvenation na moj način.

A koje ti je bilo najdraže putovanje i imaš li možda neku zemlju ili odredište gdje bi se uvijek vraćala?

Nemam najdraže putovanje, svako pamtim po nečemu. Uvijek bih se vraćala u Barcelonu u kojoj sam prije nekoliko godina bila preko ljeta u školi, živjela s cimerima iz cijelog svijeta i pravila se da nisam turist na biciklu. Ne, uopće! (smijeh) Gradovi za koje sam se također predbilježila za jeftinije karte su i New York, Berlin i Amsterdam - obožavam ih, posebno iz neturističke perspektive. A gdje bih se vraćala? Svugdje!!! Negdje, doduše, tek kad posjetim sva mjesta koja želim. 

Misliš li da je život u Hrvatskoj bolji li gori od zemalja koje si posjetila i vidiš li u budućnosti svoj život ovdje ili možda negdje van granica Hrvatske?

Ne bih uspoređivala živote tamo i amo, mislim da sve ima svojih prednosti i mana, a uostalom, mnogo toga ovisi i o nama samima - ako smo tip koji će sjediti po kavama i žaliti se i cviliti, to ćemo raditi i u Švedskoj. Na sreću, nisam taj tip i, ako i imam povoda žaliti se, nekako radije stisnem zube i stisnem u petu brzinu pa prođe. Što se života vani tiče, to planiram od četvrtog srednje, čak sam i faks vani bila upisala, pa detaljno isplanirala postdiplomski vani, ali uvijek je nešto iskrsnulo, a planovi se izjalovili. Od onda ne planiram, ali nije da ne razmišljam. Stalno mi se nešto takvo mota po glavi. Iako, uvjerena sam da bih se vratila doma kad-tad. Zaista mislim da je život ovdje predivan, od hrane i prirode do ljudi.

Prebacimo se sada malo na modu. Postoje li trenutno komadi iz kojih ne izlaziš ili neki trend koji ti se posebno sviđa?

Postoje! Crna kožna jakna i baloneri uvijek, to su pravi vjesnici proljeća! I ravne cipele, zaljubljena sam u brougsice - jer su udobne i (meni barem) prekrasne, već nekoliko sezona apsolutne ljubimice.

S obzirom da dolazi proljeće, koji su tvoji 'must have' proljetni komadi?

Upravo moji vjesnici proljeća - baloneri i cipelice, ravne, koje više ne moraju biti tamne da se ne vide fleke od bljuzge i kiše već i bijele i plave i u svim bojama! I Startasice, bilo koje boje. 

Imaš li modne uzore na domaćoj sceni, nekoga tko ti uvijek izgleda fantastično?

Sve cure i dečki, muškarci i žene, a koji ne izgledaju kao kopije iz magazina, blogova i lutaka iz izloga pojedinih dućana. Ne mislim da odijelo čini čovjeka, o tome bi se dalo razgovarati, ali kada vidim nekoga da je poseban već svojim stilom, odmah pretpostavim da je svoj i u glavi. Ponekad pogriješim, ali iznimke potvrđuju pravilo.

A što je sa svjetskim modnim ikonama? Nalaziš li inspiraciju u nekome?

Ne znam koliko je tu nesvjesne inspiracije, ali super mi je stil Alexe Chung. Opuštena, neopterećena, svoja... Ili je toliko dobra u tome pa se meni samo tako čini. 

Kako se s godinama mijenja tvoj stil?

Hm, mijenja se količina odjeće u ormaru i s vremenom se mijenja njen opticaj, a s obzirom da sam hrčak, nakupilo se toga u ovih nekoliko godina. Jedino što mogu primijetiti jest da se malo - pročistio. I dalje ne smišljam kombinacije unaprijed, već otvorim ormar i zgrabim stvari (osim kada me 'šora' PMS), ali to više nisu neke eklektične kombinacije, već nešto čišće i jednostavnije. I, još jedna stvar - crna mi je ušla u ormar u velikom stilu. Ili je zapravo prije nije uopće ni bilo pa je sada primjećujem... (smijeh)

 

Matea Martek

photos: Luka Nižetić

hair & make up: Martina Čerkez za Allure

 

Objavljeno: 24.03.2014. u 10:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p