CELEB STYLE

„Ne pratim trendove!“

Intervju: Jelena Perčin

Jelenu Perčin smo dosad imali priliku gledati u gotovo svim domaćim serijama: od Ville Marie do Bitangi i princeza. Lijepa Dubrovčanka prošle je godine malo zanemarila karijeru kako bi se posvetila kćeri Loti, ali sada se vraća na ekrane u ulozi Dunje u seriji Najbolje godine. Uvijek prirodna, otvorena i dobro raspoložena otkrila nam je kako se snašla u glumi nakon stanke, ali i koji su njeni modni favoriti.

Opet si na setu nakon pauze zbog rođenja kćeri Lote. Je li ti nedostajala gluma?

Nije mi nedostajala jer sam svjesno odlučila ne raditi. Nakon rođenja Lote prioriteti su mi bili obitelj i onog trenutka kad sam bila spremna vratila sam se na posao i prihvatila ulogu u Najboljim godinama Nove TV.

Koliko vremena ujutro tvoje šminkerice potroše na transformaciju u Dunju?

Minimalno. Naime, Dunja je potpuno prirodna i neopterećena vlastitim izgledom.

Kako si se snašla na žumberačkom setu nakon takve dulje pauze?

Odlično sam se snašla, no to će najbolji procijeniti gledatelji Najboljih godina. Jako mi je drago što sam ponovno vidjela ekipu s kojom sam i nekada dosta radila i s kojom volim raditi. Uloga Dunje u seriji mi se sviđa, jako sam joj se veselila i sa zadovoljstvom ju igram.

Glumila si u sapunicama, serijama, filmovima, u kazalištu... Koji angažmani su tebi osobno najdraži?

Svaki angažman nosi svoje čari i ne bih htjela izdvajati ni jedan. Svaka uloga u određenom trenutku mi je najdraža, a zadovoljstvo ovisi i o životnom trenutku u kojem se nešto radi kao i ekipi s kojom se radi jer gluma je prvenstveno timski rad.

Mnogi tvoji kolege zaziru od sapunica, a ti si bila jedna od onih koja je probila led u Villi Mariji. Kakav je tvoj stav prema sapunicama i bi li opet pristala na takvu ulogu?

Nemam ništa protiv sapunica i mislim da je to izrazito težak glumački zadatak, uvjeti rada su teški i zahtjevni. Mislim da svaki glumac koji se uspije snaći u ovom žanru može s lakoćom raditi i druge formate. Najbolje godine su jedinstvena obiteljska dramska serija u kojoj mi je izrazito zadovoljstvo glumiti.

Osjećaš li možda određeni pritisak, s obzirom da si javna osoba, da uvijek moraš izgledati savršeno i biti dotjerana?

Privatno ne osjećam taj pritisak, valjda sam uspjela napraviti odmak od onoga što je slika mene, a što sam ja sama, ali primjećujem da mi drugi znaju zamjerati.

Koliko pratiš modne događaje u Hrvatskoj? Imaš li omiljene dizajnere (domaće i strane)?

Pratim kako kada, a u zadnje vrijeme ne previše. Nemam omiljene dizajnere, sve ovisi o određenoj sezoni koju neki dizajner ima ili određenom odjevnom predmetu koji će mi se svidjeti ili neće. Od naših mi se u kontinuitetu sviđa Keti Balogh, a od stranih dizajnera Vivienne Westwood.

Pratiš li trendove? Je li se tvoj stav prema modi i trendovima mijenjao s godinama?

Ne pratim trendove, uvijek sam imala istu viziju, estetiku.

Kako bi opisala svoj osobni stil? Jesi li sklona eksperimentima ili više voliš klasiku?

Mislim da moj stil nije definiran, ali sam sklonija klasici.

Koja je tvoja SOS kombinacija kada nemaš pojma što odjenuti, a moraš izgledati dobro?

Crna haljina i štikle.

Koju Hrvaticu bi izdvojila kao najbolje odjevenu?

Ana Kričković i Mara Bratoš. Anin mi se stil sviđa zbog jednostavnosti i elegancije, ali ipak s pomnim odabirom. Kod Mare mi se sviđa njena kreativnost.

Borina Kopčić

foto: Story

Objavljeno: 17.01.2011. u 11:15
Tagovi: Jelena Perčin

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p