CELEB STYLE

„Ne smijem javno priznati koliko sam potrošila na komad odjeće"

Intervju: Lana Banely

Sigurni smo kako Lanu Banely ne treba dodatno predstavljati. Višestruka prvakinja u taekwondou i jedno od zaštitnih lica HRT-ovog sportskog programa, plijeni pažnju gdje god se pojavi. Osim njene prirodne ljepote koju njeguje, za to su svakako „krive" i njene odjevne kombinacije koje su uvijek dobro odabrane i u skladu s godinama. Simpatična Lana otkrila nam je tajne svog ormara!

 

S obzirom da si se godinama bavila sportom, a studiraš novinarstvo, sportski program HRT-a čini se kao tvoj posao iz snova. Jesmo li u pravu?

Pa, 15 godina bavila sam se taekwondoom, osvojila 3 Europske, 2 svjetske medalje, višestruka prvakinja Hrvatske, te osvajačica svih međunarodnih turnira A kategorije. Sport je bio, a i ostao sastavni dio mog života, i rad u sportskoj redakciji HRT-a bila je moja velika želja i logičan slijed.

Kad si bila mala jesi li sanjala o karijeri sportske novinarke?

Sanjala sam da ostanem u sportu, bilo kao trenerica ili izbornica taekwondo kluba ili novinarka. Jedna želja mi se ostvarila, a sada aktivno radim i na drugoj, da osnujem vlastiti klub i da treniram djecu. Želim prenijeti svoje znanje i iskustvo u borilačkim sportovima na mlađe naraštaje.

Imaš li uzore i tko su oni?

Uzore pronalazim u najužem krugu svoje obitelji, ali od malena sam uvijek bila najveći oslonac samoj sebi i oslanjala se isključivo na svoju intuiciju pa makar ona nekad bila i pogrešna.

                     

Baviš li se i dalje sportom ili to više ne stigneš zbog poslovnih obaveza?

Dva tri puta tjedno uvijek nađem vremena za sebe, odradim nekoliko treninga, ali u usporedbi sa šest sati dnevno treniranja u natjecateljskoj fazi, ovo je ništa....

Televizija iziskuje težak make up, čime njeguješ svoje lice?

Nemam posebnu njegu, zahvalna sam genima, na dobrom tenu, pazim samo da uvijek dobro očistim kožu od make up-a a od krema koristim isključivo one bazirane na maslinovom ulju

Kakva si kad je moda u pitanju? Kako bi opisala svoj stil?

Sportska elegancija. Za dnevne varijante biram traperice, majčice, ravne, udobne cipele. Moj posao je vrlo užurban, puno se krećem i bitno mi je da mi je odjeća udobna. No, kada su u pitanju neke večere, domjenci, druženja ili izlasci, kao i svaka žena volim se dotjerati. Tada biram haljinice uz neizostavne cipele sa visokom potpeticom

Koje komade planiraš nabaviti za jesen 2010.?

Jedino u što sam sigurna da ću nabaviti jest novi par naušnica iz Prevedella, to je moja opsesija... što veće i glomaznije, to bolje...

                          

Nosiš li u svoje privatno vrijeme sličnu odjeću kao na TV ekranu, ili si privatno stilski drugačija?

Privatno, moj maksimum je tuš na očima i maskara te YSL sjajilo. Puder nikako.

Tko su tvoji najdraži modni dizajneri? Nalaze li se u tvome ormaru njihove kreacije i možeš li izdvojiti koja ti je najdraža?

Maxa Azriu , Diane von Furstenberg, D&G i Christiana Audigiera naprosto obožavam. Imam njihove kreacije u ormaru i sve su mi drage i posebne na svoj način... ljubav na prvi pogled.

Patiš li na brendiranu odjeću? Postoji li brend koji naprosto obožavaš?

Ne patim,  ali ako si ponekad mogu priuštiti nešto skuplje, zašto ne? Nije mi žao jer nisam sezonski tip, ja isključivo kupujem ono što mi se svidi tako da s jednakim žarom nosim neke haljine danas kao i prije godinu ili dvije kada sam ih kupila.

                              

Da li si ikad kupovala u second hand dućanu ili bila na zagrebačkom Hreliću? Ako jesi, možeš li nam ispričati kako je bilo, a ako nisi, koji je razlog?

Nisam, kad je u pitanju odjeća ili obuća, imam nekoliko dućana u kojima kupujem i uvijek odlazim u iste. Tako da moj shopping traje vrlo kratko, znam točno sto želim i gdje to mogu naći. Tako da nikada nisam imala prilike zalutati u neke druge trgovine.

Koliko si najviše izdvojila za neki odjevni predmet, ako nije tajna i o kojem se predmetu radi?

Punooooo....i nisam požalila. Ne smijem priznati javno zbog dečka i tate:)

Jesi li jedna od onih žena koja luduje za cipelama? Koliko pari imaš u svom ormaru?

O da, itekako! Prestala sam brojati još davno. Najsretnija u toj situaciji je moja mlađa sestra koja se redovito okoristi kojim parom cipela ili haljinicom iz mog ormara...

Bi li se ikad odlučila za plastičnu operaciju i što misliš o tome?  

Nemam ništa protiv toga. Za sada ne bih na sebi ništa mijenjala, a što će vrijeme donijeti, vidjet ćemo....

 

Borina Kopčić

Ana Bacinger

foto: story.hr

 

Objavljeno: 18.10.2010. u 09:22
Tagovi: Lana Banely

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p