CELEB STYLE

"Nikad nisam pristajala biti dijelom skandala zbog povećanja popularnosti"

Intervju: Nina Badrić

Iako se za nju, suprotno hrvatskoj realnosti, nikada nisu vezali skandali, te je čak i privatne stvari uspjela iznijeti na dostojanstven način (što je priznat ćete jako teško u ovako maloj zemlji), Nina Badrić se uspjela zadržati na samom vrhu glazbene scene i u žiži javnosti.

Od samog pojavljivanja na sceni u mnoštvu zvijezda i zvjezdica isticala se baršunastim glasom i prekrasnim licem, na kojemu po riječima make up artista Saše Jokovića „možete napraviti sve". Ni priznanja struke je nisu zaobišla, te je Nina ponosna vlasnica nekoliko Porina i brojnih nagrada s glazbenih festivala diljem ex Yu područja. Trenutno ne daje puno intervjua i skoro ne izlazi iz studija u kojem je zauzeta snimanjem novog albuma, a koji bi svjetlo dana trebao ugledati na jesen, i stoga nam je posebno drago da je u rasporedu našla vremena za nas i vas.


Slovite za jednu od najbolje odjevenih dama na javnoj sceni. Koliko je, po vama, stil bio važan za razvoj vaše karijere?

Važnije je imati stila nego novaca. Super je naravno kada novaca imate pa si možete priuštiti sjajne komade odjeće, ali novcem ipak ne možete kupiti stil. Mislim da je stil nužno vezan uz karakter, osobnost i stav osobe koja odjeću nosi. Uvijek sam se trudila iz svakog modnog razdoblja uzeti komade u kojima se osjećam ugodno i koje nosim sa sigurnošću, a nikako kupovati sve što je sada "in" makar mi to ne pristaje. Teško da ćete me ikada vidjeti u nečemu u čem se ne osjećam sigurno. Dok sam bila mlađa više sam imala povjerenja u druge no u sebe te bi nekad i odjenula nešto u čem se ne osjećam ugodno. Općenito smatram kako je u posljednjih nekoliko godina stil postao važan dio showbussinessa i mislim da već dulje vremena nije nužno samo znati dobro pjevati. Kada sam započinjala karijeru pa sve do danas moj stil je doživio mnogo transformacija, no s godinama sam se nekako uspjela pronaći. Moja osnova je većinom klasika s nekim pomacima u detaljima.

                                  

Primjetno je da vježbate. Kako izgleda vaša beauty rutina? Jesu li u pitanju neki posebni preparati ili dobra stara formula u sastavu: vježbanje i dijeta?

Oko kamere je usitinu nemilosrdno. Kamera vam dodaje  7 kilograma na vašu postojeću kilažu tako da svatko tko me imao prilike susresti uživo ima isti komentar „puno si sitnija u prirodi nego na ekranu". Mnogi dok me ne sretnu uživo imaju osjećaj da sam visoka 1,80 i da valjda imam 70kg pa se mnogi iznenade kad me susretnu :).

Vježbanje je već dugo moja rutina. Kad ne idem u teretanu World Class u Westinu i ne vježbam s osobnim trenerom Edom, onda idem ili na trčanje u Maksimir ili igram tenis. Uvijek sam bila sportski tip i volim sve sportove pa na taj način održavam kilažu. Odlazim najmanje tri puta tjedno na masaže koje obožavam. Vrhunske maserke Biokozmetike (Comfort Zone) me uvijek redovito „vrate u život". Mislim da je uz vježbanje i masaže najvažnije jesti zdravo, jer ako ne korigirate ishranu kilogrami ne odlaze. Do 30-e godine kilogrami nekako odlaze sami od sebe a nakon toga je ipak potreban trud da bismo bile zadovoljne. Bez muke nema rezultata. 

  

Kada naiđete na odjevni komad koji vam se sviđa, gledate li na cijenu ili kupujete s onom ženskom mišlju „ma nosit ću sigurno nekoliko puta"?

Vjerovali ili ne ja rijetko kada isprobavam stvari koje kupujem. Uglavnom znam što mi se sviđa i kupujem neplanski. Što vidim to i kupim a ponekad i pretjeram pa se tješim kako će se već pojaviti neka prilika da to odjenem. Trudim se kupovati pametno, a za mene to znači kvalitetno. Takve stvari uistinu traju godinama i neke haljine nosim jako dugo. Kada odjenem neku haljinu za nastup onda se trudim ne odjenuti je u javnost nego je koristim za neka privatna pojavljivanja. Moram priznati da u ormaru imam neke haljine koje još nikada nisam odjenula i još na sebi imaju etiketu.

                                

Poklanjanju li vam dizajneri haljine ili sve kupujete sami?

Sve kupujem. To mi je nekako najdraže jer većinu tih stvari privatno nosim. Posuđivanje izbjegavam jer je to nekako nezahvalno i uvijek se može dogoditi da se neka stvar ošteti pa samim tim te stvari više ne možete vratiti. Jedino s Matijom Vuicom me veže i prijateljski odnos  pa postoje haljine koje mi je na veliku radost poklonila. Nekako imamo tu kemiju jer vjerovali ili ne Matija i ja već unazad par godina radimo na neviđeno. Ja joj utrčim u zadnji tren sa nečim što mi hitno treba i ona već sutra napravi predivnu haljinu baš za mene. Njezina kratka crna haljina od perja za moj beogradski koncert došla je 2 sata prije nastupa i stajala mi je kao salivena. U  nju imam puno povjerenje.

Nekoliko puta ste se pojavili u kreacijama Ivice Klarića i Matije Vuice. Postoje li još neki domaći dizjaneri koje preferirate?

Kroz karijeru sam surađivala s većinom hrvatskih dizajnera no u vremenu kada oni nisu bili tako razvikani kao danas. Hrvatsku modnu scenu pratim već dulje vrijeme i postoji nekolicina njih čije mi se stvari jako sviđaju, no jako je važno da stvari koje vidim na pisti budu nosive i na nastupu. S Klarićem sam surađivala i suradnja s njim je bila sjajno iskustvo. Jako je važan taj ljudski faktor kod osoba s kojima surađujem pa se njega uvijek rado sjetim.

Koja su vam omiljena mjesta za shopping u Zagrebu i u Europi?

Nicolas Concept Store je mjesto koje prvo posjetim kada shoppingiram u Zagrebu. U Zagrebu ima mnogo dućana koji imaju veliku ponudu no mislim da još ima prostora za neke strane brandove koji se ne mogu nabaviti kod nas. U Beogradu je shopping izvrstan, imaju sjajnu ponudu. Kada sam vani, najčešće kupujem u Italiji, često sam tamo tako da koristim svaku priliku za dobar shopping. Milano je za mene i dalje centar mode a rasprodaje u New Yorku su isplativo putovanje.

 

Koristite li usluge stilista ili se za nastupe i evente odijevate sami?

Nemam stilista i odjievam se sama, no za neke veće editorijale ili spotove rado koristim usluge ljudi koji poznaju modu i s kojima rado surađujem kao što su Grgo Zečić, Borut Mihalić, Viktor Drago i Romano Decker.

 

 .."Moja karijera je realna slika mene. Ne manipuliram lažnim informacijama , ne kreiram skandale i ne želim biti dijelom njih.." 

5 stvari bez kojih ne možete zamisliti dan?

Kava, voda, mobitel, krema za ruke, glazba.

 

Nakon duljeg staža na sceni, pogađaju li Vas još modne kritike kao možda na početku karijere?

U početku karijere me je pogađalo no kroz vrijeme mi je postalo važno da se meni svidi ono što je na meni. Ne patim ako netko kaže da sam loše ili dobro obučena, pa to je samo nečije mišljenje o mom odijevanju i nemam ništa protiv da svatko kaže ono što misli. Mene to čak i malo zabavlja i nisam opterećena listama najboljih i najgorih u Hrvatskoj. Mene bi i danas još pogodilo kad bi netko rekao kako je moj album loš, da je muzika koju stvaram loša. U modi uživam i igram se njome na svoj način ako to netko prepozna i pohvali to je super, ako se nekome ne sviđa i to je ok.

 

Ne znam jeste li upoznati ali Zoran Mrvoš nam je izjavio kako bi vas volio vidjeti u nekoj od njegovih kreacija. Posjedujete li možda već neki komad s njegovim potpisom?

Zorana poznajem jako dugo i poštujem njegov rad. Trebali smo surađivati u jednom periodu no zbog naših obveza do te suradnje nikada nije došlo. Na sreću, u ormaru imam jednu predivnu ekskluzivnu haljinu Zorana Mrvoša bijele boje. Još nisam imala prigodu odjenuti je nigdje ali je bezvremenska i uvijek je in. Kako je ipak duga i vrlo elegantna zahtijeva pravu priliku da se negdje i pokaže:)

 

Najdraži make up proizvodi?

Što se make up-a tiče mislim da tu zaista vrijedi „manje je više". Zahvalna sam na dobrim genima pa tako nikada nisam imala problema s tenom. I danas si mogu dozvoliti pojavljivanje bez šminke na licu. Već dugo vremena surađujem s Sašom Jokovićem koji me je naučio malim tajnama tako da se danas brzo mogu našminkati i sama. Od brandova preferiram Chanel.

 

Jedna ste od rijetkih koja je izgradila uspješnu karijeru bez skandala. Je li u ovoj vrsti posla teško držati stvari pod kontrolom, pogotovo kada su privatne stvari u pitanju?

Teško je, vrlo teško, gotovo i nemoguće. Uložila sam veliki trud da samo svojim talentom sagradim svoju karijeru dio po dio. Mogla sam kao što su mnogi drugi graditi svoje ime na puno drugačiji način, ali sam već od samih početaka odlučila ići drugim putem. Taj je bio teži ali meni puno draži jer sam uvijek vjerovala  u svoj talent i nikada nisam pristajala biti dijelom skandala ili šušura samo zbog povećanja popularnosti. Moja karijera je realna slika mene. Ne manipuliram lažnim informacijama, ne kreiram skandale i ne želim biti dijelom njih. Tko voli nek izvoli, ali ja ne bih tim putem. Mislim da sam ipak jedna od rijetkih sretnica koja svoju publiku osvaja svojim pjesmama. Mislim da je to dobar preduvjet da trajete dugo.

 

Ana Pavić

Objavljeno: 30.06.2010. u 12:58
Tagovi: Nina Badrić

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p