CELEB STYLE

''Nikako ne mogu bez visokih peta''

Intervju s poznatom glumicom i trendsetericom, Natašom Janjić
-->--> -->

Natašu Janjić svrstavaju u hrvatske trendseterice, njezina pojava na eventima uvijek je jedna od najzanimljivijih, a mediji se vole baviti njezinim privatnim životom. Glumica koja je osvojila nagrade Hrvatskog glumišta, poznata po svojim ulogama u predstavama poput "Božanska glad", "Četvrta sestra", "Cyranou", filmovima ''Volim te'', ''Sve džaba'' i "Sveti Georgije ubija aždaju", te seriji "Mamutica", odlučila je podijeliti s nama svoja modna razmišljanja.

Kako trenutno izgleda tipičan dan Nataše Janjić?

Kraj je radne sezone tako da počinje poprilično kasno, a završava u sitnim noćnim satima u krugu dragih prijatelja. Ispunim ga uz dobru knjigu, ručak ili kavu s obitelji ili prijateljicama, isplaniram poneko kratko putovanje, rolam....

0034.jpg

 

Smatraju vas jednom od hrvatskih trendseterica, jeste li oduvijek voljeli modu i koliko vam je važno što je u trendu?

Moja baka šivala je mojoj majci i njezinoj sestri najukusnije krpice i, kako vidim na slikama, bile su uvijek odjevene po posljednjoj modi, ukusno i sa stilom. Moji roditelji su arhitekti i dobar ukus i estetika u našoj kući, kao i po pitanju odijevanja, neupitno je stanje stvari moga odrastanja. Oduvijek sam držala da je u ženskoj prirodi biti dotjerana, ali to je kod mene stil života, više nego trendovsko poimanje izgleda. Volim moderne stvari, volim ih kombinirati sa nekim vječnim, klasičnim komadićima koji mi pristaju, poigrati se u skladu sa raspoloženjem i jednostavno biti ženstvena.

Što ste posljednje kupili, imate li koji 'it' komad sezone i kakav stil namjeravate nositi ovo ljeto?

Kupila sam nekoliko sandala, naprosto se raspametim kada krenu topli dani, te nekoliko haljinica...onako, za svaki dan. "It" komadi sezone bit će šeširi, naočale i kupaći kostimi; a planiram nositi lepršavo i kratko da prkosim vrućini.

Bez kojih komada odjeće ne možete?

Teško pitanje...  Podvući ću, bez visokih peta baš nikako ne mogu.

S kojom od svojih uloga biste se mogli najviše posvetiti i kakve uloge volite?

Najviše volim ulogu koju posljednju pripremam, a voljela bih igrati svaku dobro napisanu, komičnu, kompleksnu i pomalo u svojoj suštini tragičnu ulogu.

Tko je vaša najdraža glumica, a koja se po vama izdvaja upravo zbog svog stila i zašto?

Obožavam Cate Blanchett, volim kako odabire odjevne kombinacije za crvene tepihe.

Našli ste se u knjizi prijateljice Jelene Veljače čija se tematika povezuje sa serijom 'Seks i grad'. Možete li poistovijetiti svoj život s popularnom serijom kao što većina žena i čini?

Serija "Seks i grad" u svoje vrijeme bila je revolucionarna po svojoj tematici i načinu na koji je otvorila suvremena ženska emotivno-seksualna pitanja i svi smo je rado gledali. Danas vidim 4 bazično neispunjene i nelijepe žene i modu koja je prošla. Smiješno je kako me pustila ta fascinacija. Žene jesu sklone analiziranju i utoliko smo sve možda slične, pa i tim slavnim curama iz spomenute serije, ali iskreno, nisam sklona takvom uspoređivanju. Katkad sam sličnija onim curama iz "Pa to je fantastično!"

njanji.jpg

Tko su vaši najdraži dizajneri, imate li dizajnerska imena u svom ormaru?

Podupirem i pratim domaću dizajnersku scenu, ali ne bih izdvajala. Nisam sklona ni jednom imenu tako striktno, kupit ću svaku onu stvar koja mi se sviđa i koju ću obožavati nositi, neovisno o tome je li firmato ili ne.

Kupujete li na buvljacima i second hand dućanima? Što mislite o tom tipu shoppinga?

Zavidim svima koji jeftino kupe genijalne second hand krpice, ali ja sam to u nekoliko navrata pokušala i uvijek me "oderu". Onda radije kupujem nove stvari, uštedim živce, a tu i tamo vidim i neki blještavi interijer modernih trgovina koji mi se dopadne. 

Čije modne savjete najviše volite i zašto?

Volim modne savjete onih koji me dobro poznaju, a koji vole lijepe stvari.

Kakvi su vam planovi za ljeto, planirate li raditi ili putujete negdje posebno?

Ovo ljeto punim baterije u svom rodnom gradu,  putovat ću na Brač, Vis i Dubrovnik u posjet prijateljima, a u slatkom poslovnom smislu očekuju me filmski festivali u Puli i Sarajevu.

Koji je vaš sljedeći angažman? Na čemu trenutno radite, spremate li se za novu kazališnu predstavu ili film?

O tome ću kad krene sezona, na jesen. Sada je vrijeme samo za kupanje i uživanje.

Tina Bačić

Objavljeno: 07.07.2009. u 01:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p