CELEB STYLE

Diorove balske suknje osvajaju crveni tepih

U dizajnu Rafa Simonsa blistaju poznate glumice, urednice i modeli
U estetiku Rafa Simonsa, koju dizajner postepeno razvija pod okriljem modne kuće Dior, doista je teško ne zaljubiti se, a imune na njegovu proljetno-ljetnu kolekciju prošlog rujna nisu ostale ni modno osvještene dame, kojima su raskošne balon suknje s floralnim motivima na samom finalu revije oduzimale dah jedna za drugom.

Najodvažnije od njih odlučile su u ovim voluminoznim kreacijama prošetati crvenim tepihom i cvjetnim printom aposlutno razvedriti duh formalnih prigoda na kojima su se zatekle.

Njihovi stylinzi najbolje su izgledali baš onako kako ih je Simons i zamislio; strogi gornji dijelovi od mješavine svile i kašmira činili su savršenu protutežu bogatim, balskim suknjama, izrađenim od saten-svile i ukrašenim jedinstvenim floralnim uzorcima, koji na svijetlu nude magične, prelijevajuće efekte.

Prva sretnica koja je uskočila u ovaj bajkoviti dizajn bila je Anna Wintour, koja je look s piste skinula samo mjesec dana nakon revije, kombinirajući ovu modernu interpretaciju balske haljine uz svoje omiljene dragulje i bež sandale Manola Blahnika.

Svoj princeza trenutak uskoro su dočekale i glumice Leelee Sobieski i Rosamund Pike, obje strastvene ljubiteljice svega što Dior proizvede, a smiona kreacija savršeno se uklopila u monegaški bal, kojem je ovog vikenda prisustvovala zgodna Natalia Vodianova. Osim što balska moda osvaja crvene tepihe, dizajn Rafa Simonsa na naslovnicama InStylea nosile su i dvije Jessice; Jessica Alba i Jessica Chastain, blistajući u komadima koji su po svemu sudeći definitivan krik proljetne mode.


H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 26.03.2013. u 12:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p