CELEB STYLE

Modna katedra

Modni insajderi komentiraju stylinge poznatih dama

U vrijeme kad hollywoodske ljepotice na crvenom tepihu na dnevnoj bazi pokazuju neke od najljepših dizajnerskih kreacija, odlučili smo započeti našu novu rubriku koju smo nazvali 'Modna katedra'. U njoj će se na mjesečnoj bazi izmjenjivati stručnjaci iz svijeta mode koji će komentirati neke od nama najdražih stylinga svjetskih trendseterica koje su po našem mišljenju zablistale na crvenim tepisima i javnim događanjima.

Što Ivan Friščić, Mija Dropuljić i Nikica Ivančević misle o stylinzima Lee Seydoux, Jaime King i Jessice Chastain - saznajte u nastavku!

Lea Seydoux


Sama kombinacija boja mi je pomalo upitna. Možda da su bile neke druge nijanse istih boja, sve bi zajedno izgledalo zanimljivije. Aplikacije na pogužvanoj suknji izgledaju jeftino. Frizura i jaki make-up na kombinaciju koja izgleda poprilično dnevno, nikako nisu dobar izbor. Jedino mi se cipele zapravo sviđaju. 2/10 (Ivan Friščić, modni stilist)

Lea Seydoux je ovom kombinacijom htjela pokazati kako se voli neopterećeno igrati modom i eksperimentirati. Svi komadi su veoma klasični, no odabir boja i njihovo slaganje daleko je od klasičnog, što je odličan odabir za mladu ženu koja voli nositi stroge linije. No, koliko god ovaj styling na prvu djeluje nonšalantno i ostavlja dojam da se osoba koja ga je slagala ne opterećuje ustaljenim stilskim pravilima, na drugi pogled vidljivo je kako je Lea sve pomno odabrala. Detalji na suknji usklađeni su s ostatkom kombinacije pa čak i s make upom. Čini se kao da su komadi namjerno "nemarno" posloženi. Zanimljiv odabir koji plijeni pozornost, no ipak ga možemo zamisliti na nekom drugom, više poslovnom eventu. 6/10 (Mija Dropuljić, izvršna urednica portala Budi.in)

Sviđa mi se igra bojama. Neočekivana kombinacija svakako. No sam kroj i odabir materijala je malo nespretan, gužva se i na žalost pojeftinjuje sveukupni dojam. Maknuo bih aplikacije na suknji. 3/10 (Nikica Ivančević, modni dizajner, eNVy room)

Jaime King


Bijela haljina uvijek može biti zanimljiv izbor i s njom najlakše dospijete na metu kritičara. Ova haljina ne izgleda loše, iako mi možda malo smetaju crne baršunaste naramenice. Najveći problem su cipele koje jednostavno ne funkcioniraju i ne razumijem zašto bi ih itko poželio u svom ormaru, a kamoli na crvenom tepihu. Torbica i nakit su zanimljivi, ali ne izazivaju u meni nikakvu emociju. Frizura potpuno pogrešna za čitavu kombinaciju. 4/10 (Ivan Friščić)

Jamie King je pokazala kako bijela haljina nije rezervirana samo za vjenčanja, ona jednako efektno može djelovati i na crvenom tepihu. Nježna, romantična i pomalo bajkovita - Jamie je bila prava modna vila na crvenom tepihu InStylea. Koliko haljina pozornosti plijeni sprijeda svojim sitnim detaljima, pravu ‘dramu' otkriva crni stražnji dio. Midi dužina haljine ostavlja malo igre sa cipelama i otežava odabir. Jamie bi svakako bolje stajale cipele bez remenčića koji vizualno skraćuju noge. Moja zamjerka ide dugim naušnicama. Naime, haljina sama po sebi najviše pozornosti plijeni na području ramena, a duge naušnice nepotrebno narušavaju harmoniju. 7/10 (Mija Dropuljić)

Jako lijepo i zanimljivo. Od sve tri kombinacije na ovoj sam se najviše zadržao. Posebno mi se sviđa činjenica da je odostraga vrlo jednostavna i u crnoj boji. Također frizura i make up su dobri. 10/10 (Nikica Ivančević)

Jessica Chastain


Jessica izgleda senzacionalno. Možda to nije najbolja haljina koju je ikada obukla, ali je haljina i dalje pun pogodak s obzirom na to kako joj stoji i pokazatelj je kako Ricardo i najjednostavniji komad zna napraviti zanimljivim. Obožavam njezinu frizuru, spoj 60-ih i seksi looka je senzacionalan. Decentan nakit je dobro odabran. 9/10 (Ivan Friščić)

Jessica Chastain je prava predstavnica holivudskog red carpeta glamura. Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada našla se na listi najbolje odjevenih glumica i to s punim pokrićem. Odabrala je igrati na sigurno sa crnom haljinom. Taj izbor često na glam red carpetu zna djelovati monotono te se stoga brzo zaboravi, no njena haljina je zanimljiva zbog svog nenametljivog, a ipak upečatljivog ukrasa. Također joj besprijekorno stoji i naglašava njenu ženstvenu liniju. Ona točno zna što joj pristaje i to nosi samouvjereno i senzualno. Frizura otvara gornji prednji dio koji je ukrašen pomno odabranom ogrlicom. Look koji izvrsno funkcionira za dotičnu priliku. 10/10 (Mija Dropuljić)

Svevremenska klasika. Sviđa mi se. Prikladno je godinama, radi lijepu siluetu. Nije pretjerano uzbudljivo, no od nje se niti ne očekuju malo hrabriji izbori kada su haljine u pitanju. Možda drugačija frizura. 8/10 (Nikica Ivančević)

 

A.B.

photos: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 20.01.2014. u 13:42

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p