CELEB STYLE

Modni pregled 2009: Najbolji i najgori red carpet momenti

Kako su se oblačile poznate Hrvatice?

Iako smo realno mala zemlja, naše poznate dame su u protekloj godini itekako dobile priliku zasjati na brojnim modnim eventima, na dodjelama nagrada, proslavama, promocijama, premijerama itd. Štoviše, ukoliko pogledamo unatrag na 2009. godinu, primjetit ćemo kako je skoro svaki tjedan osvanula neka modna kombinacija koja nas je ili oduševila ili bacila u očaj. Neke dame su standardno zadržale svoj  dobar modni status, dok su neke ostale dosljedne u odbijanu prefiksa modno, iako su ih modni eventi bili prepuni. Ipak, drago nam je da smo pregledom protekle godine uspjeli pronaći više dobrih no loših kombinacija s našeg crvenog tepiha. Pa krenimo redom: 

 

Jelena Veljača je ostala vjerna minimalističkim kombinacijama. Iako su joj mnogi spočitavali „ziheraške" i „total lookove", potrebno je imati kliker za ono što Vam stoji, a Jelena ga ima.

 

Rijetko koji event je mogao proći i bez Antonije Stupar Jurkin. Nova frizura ju je izdvojila iz postave lica RTL-a, a ove godine uspjela je izgledati trendy, neopterećeno i sexy na "girl next door" način.

 

Nema liste bez Seve Nacionale. Sevka je već odavno shvatila što joj stoji a što ne, može si priuštiti dobre komade koji joj komplimentiraju figuri, a nas je oduševila u Elfs haljini na Story Party-u.

 

Nina Badrić zna kako izgledati kao diva, a na Radijskom Festivalu to je i dokazala odabirom crne haljine Matije Vuice. Frizura i make up su decentni i tvore dobar kontrast naspram ove raskošne kreacije.

 

Ako ste vlasnica modne kuće, onda bi Vam stil trebao biti besprijekoran? Da, ukoliko ste Lana Biondić. Lana nam je s ovom kombinacijom pokazala što znači dobar stil:nenametljivo i stylish.

 

Fotografkinju Maru Bratoš smo češće viđali ove godine. Mara njeguje jedan retro ženstveni stil koji ju čini prepoznatljivom u cijelom spektru lica hrvatske javne scene. Nas se dojmila s ovom preslatkom kombinacijom koju je odjenula na Cro-A-Porteru.

 

Tamara Garbajs se na jedno vrijeme povukla s društvene scene, ali drago nam je da je u posljednje vrijeme ponovno viđamo. Uvijek je jednostavna i decentna, a za njezin red carpet moment, odabrali smo ovu crnu haljinu s premijere filma "September Issue".


 

TKO JE FULAO?


Maja Lena Lopatny je slatka curica ali za svojih 17 godina bira "starmala" kombinacije. Svega je previše, od kose do detalja, do kože. Ukoliko želi istaknuti svoje prirodne atribute, seksipilnom odjećom, to može postići i nekim sofisticiranijim i pročišćenijim komadima bez potrebe za nabacivanjem svega što se našlo u ormaru.

 

Nicole Bulat je dospjela na listu čisto iz razloga jer je često prisutna u medijima i na eventima, a nije se dogovorila s stilom. Kombinacije su uvijek prekratke, sumnjivih materijala i dezena. 

 

Anica Kovač je prekrasna žena koja kao da nije svjesna što si sve može odjenuti na tijelo koje ima. Često oblači kreacije koje je previše zatvaraju i postaraju poput ove na Story party-u.

 

Jelena Rozga nikada nije bila jedna od predvodnica modne klike. Ne viđamo je često ali vidimo da je malo poradila na stilu, iako bi savjetovali: ove (inače dobre) cipele nikada više na ovu haljinu.

 

Pojava Mirjane Hrge na Story Party-u u sekretarskom izdanju nas je iznenadila, pogotovo s obzirom da nismo računali da je saten opet „in".

 

Mislili smo da nakon famoznog šešira s rupom nikada nećemo doživjeti novi "modni trenutak", ali Zorica Andrijašević nas je ponovno razveselila s ovom srebrnom kombinacijom. Slika govori tisuću riječi.

 

Iako inače ima stila, operna pjevačica Sandra Bagarić, ga je za Story Party ostavila kod kuće. Problem nije u haljini nego u činjenici da ona definitivno nije tip žene za nju.

 

A.P.

 

 

 

 

 

Objavljeno: 21.12.2009. u 22:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p