CELEB STYLE

Omiljeni dizajneri hollywoodskih dama

Pogledajte koje su tri modne kuće osvajale crvene tepihe na dodjelama filmskih nagrada
85. Oscarima po redu, prošle nedjelje i službeno je završena maratonska sezona dodjele filmskih nagrada, koja nas je uz crvene tepihe prikovala još u siječnju i navela nas da vjerno pratimo kako će se u modnom smislu iskazati glavne protagonistice ovih svečanih ceremonija.

U obilju izvanserijskih kreacija poznatih modnih kuća, u kojima su eterične glumice klizile niz crveni tepih, na kraju su se istaknula tri dizajnerska imena, čije su se večernje toalete najčešće pojavljivale na crvenom tepihu.

Prvo mjesto apsolutno je pripalo Valentinu, koji je odjenuo Ariel Winter i Juliju Roberts za Zlatni globus, Leu Michele i Rose Byrne za dodjelu SAG Awards i naposljetku Jennifer Aniston, Samanthu Bark i Sally Field za Oscare, a Valentino haljine uvjerljivo su obilježile i post-oskarovske zabave, i to u izvedbi Allison Williams, Hilary Swank, Mirande Kerr, Rosie Huntington-Whiteley i Zooey Deschanel.

Christian Dior

Na drugoj poziciji smjestio se Dior, što i ne začuđuje s obzirom na činjenicu da su po crvenom tepihu ove sezone vrlo često hodale tri ambasadorice iz redova ove poznate modne kuće; Charlize Theron, Marion Cotillard i Jennifer Lawrence. Osim što su spomenute dame dizajn Rafa Simonsa ponijele i više od nekoliko puta, popularizaciji Diorove mode potpomogla je još jedna muza - Natalie Portman.

Giorgio Armani

Naposljetku, ne može se zanemariti ni utjecaj koji je ove sezone ostavio Giorgio Armani. Kralj sofisticiranog glamura odijevao je Jodie Foster, Oliviju Munn i Stacy Keibler za Zlatne globuse, Quvenzhane Wallis, Jessicu Chastain i Naomi Watts za Oscare, a njegovoj vrhunskoj estetici nije mogla odoljeti ni Anne Hathaway, koja je svoj nastup u noći dodjele Oscara odradila upravo u potpisu Armani.


H.B.
Photo: Guliver/Getty

Objavljeno: 28.02.2013. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p