CELEB STYLE

Omiljeni dizajneri poznatih Hrvatica

Čiji dizajn nose Severina, Ljupka, Petra, Jelena, Judita & Mara?

U protekloj 2012. godini osjetio se pozitivan pomak na relaciji poznate Hrvatice-hrvatski dizajneri. Većina dama je prepoznala trud i rad dizajnera s ovih prostora te su za svečana događanja mahom odabirale kreacije s hrvatskim potpisom. U nastavku pogledajte poznate dame koje su svoje povjerenje- u više navrata- poklonile hrvatskom dizajnu.

Severina - Aleksandra Dojčinović


Zasigurno najveća promotorica hrvatskog dizajna je Severina Vučković čiji ormar sadržava brojne domaće kreacije koje odijeva u poslovnim, ali i privatnim, prigodama. Severina je surađivala s Lineom Exclusive, kućom ELFS, Zigmanom i Matijom Vuicom, čiju je haljinu odjenula i za doček Nove godine u beogradskom klubu Magacin. Dizajnerica koja ju je pratila kroz blaženo stanje, svečane trenutke i koncerte je Aleksandra Dojčinović. Dvije dame, pored poslovnog odnosa, veže i pravo prijateljstvo te Aleksandra za Severinu često izrađuje unikatne haljine- baš poput smaragdno zelene raskošne kreacije koju je Seve nosila na otvorenju Lei Lou dućana. Kako Severini uskoro slijedi koncertna promocija albuma „Dobrodošao u klub" veseli nas za vidjeti hoće li se među kostimima naći i pokoja kreacija s Aleksandrinim potpisom.


Judita Franković - eNVy Room


Judita Franković je poznata po svom eklektičnom stilu u koji često ukomponira i hrvatski dizajn. Glumicu smo protekle godine vidjeli u kreacijama Borne Rajić, ali i mladog talentiranog dizajnera Aleksandra Žarevca. Na Dove FASHION.HR-u se zaljubila u haljine modnog dvojca eNVy Room čije su kreacije osvanule na najvećem broju poznatih dama u 2012. godini. Judita nije bila iznimka te je tijekom godine osvanula u tri eNVy Room haljine. Godinu je završila u koraljno crvenoj kreaciji iz nove eNVy Room kolekcije, koju je odjenula za nagrade hrvatskog glumišta.


Jelena Rozga - ELFS


Jelena Rozga je prije koju godinu preuzela ulogu zaštitnog lica kuće ELFS, i u potpunosti se identificirala s brandom koji dizajnom parira žanru glazbe koji Jelena izvodi. Suradnja između Jelene i ELFS-a jedan je od boljih poslovnih poteza na hrvatskoj modnoj sceni; horda fanova koja želi izgledati poput svog idola i brand koji im to omogućava sigurno su dobitna kombinacija.

 

Ljupka Gojić Mikić - Jolie Petite


Radi svog istančanog stila i činjenice da je već godinama na listama najbolje odjevenih Hrvatica, Ljupka Gojić Mikić je savršena reklama za svoj brand Jolie Petite. Šarmantne curice osvojile su Hrvatsku brzinom svjetlosti, a za Ljupkinim maštovitim odjevnim kombinacijama uzdišu trendseterice svih uzrasta.

 

Petra Dugandžić - Ivica Skoko


Petru Dugandžić i Ivicu Skoku veže dugogodišnje prijateljstvo koje je rezultiralo odličnim modnim kombinacijama. Petra je u 2012. godini zaigrala na pin-up kartu, a Ivica se pridružio seksepilnim kreacijama koje ističu glumičine obline.


Mara Bratoš - Teo Perić


Decentna estetika Tea Perića savršeno odgovara senzibilitetu lijepe fotografkinje Mare Bratoš. Neka od njezinih najboljih modnih izdanja vezana su upravo za jesensku kolekciju koju je Teo Perić dizajnirao za kuću MAK. Radilo se o kombinaciji cvjetne raskošne suknje i bluze s točkicama ili krem bijele maksi haljine nalik kimonu, Mara je u Teu Periću pronašla srodnu modnu dušu.

 

A.P.

photo: pixsell, promo, fashion.hr, instagram

 

Objavljeno: 02.01.2013. u 15:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p