CELEB STYLE

Sjajne haljine – najveći trend crvenog tepiha

Celebrity trend: blještave haljine osvojile red carpet
Sjajne haljine su must have
 
Početak nove godine uvijek je u znaku raznih dodjela nagrada. Dok je filmski i glazbeni svijet usmjeren na nagrade, modni proučava red carpet kreacije. Blještave i sjajne haljine nametnule su se kao ultimativni hit kojeg obožavaju vodeće svjetske zvijezde. Kako ih i za koje prigode nositi, objašnjava hrvatski dizajner Ivica Skoko, koji je sam poznat po glamuroznim večernjim haljinama.

Nedavno održana dodjela nagrada Golden Globes privukla je veliki broj celebova koje su se za prvo veće pojavljivanje u javnosti u 2015. godini odlučili za haljine s jakim odsjajem.

Sjajne haljine izazivaju pozornost
„Zvijezde u zadnje vrijeme biraju blještave i sjajne haljine za red carpet. Mislim da je razlog tome, poučen domaćim zvijezdama, izazivanje pozornosti i nedodirljivosti, jer takve haljine zaista znaju izgledati senzacionalno, i o tome što su zvijezde nosile, zna se pisati još danima“, objašnjava Ivica.
 
Diana Kruger i Jennifer LopezDiane Kruger i Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, Diane Kruger, Julianne Moore, Reese Witherspoon, Jessica Chastain i Jennifer Aniston samo su neka od imena koja su se odlučila za upečatljive haljine koje su, ili napravljene od sjajnog materijala, ili su ukrašene blještavim šljokicama i ljuskicama. A o njihovim se haljinama pričalo danima poslije.
 
Ivica Skoko
Ivica Skoko

„Izdvojio bi Jennifer Lopez u kreaciji Zuhaira Murada, koja je definitivno haljinom plijenila pozornost, mada meni nije ta haljina najsretnije rješenje. Veći dojam na mene ostavila je Julianne Moore u haljini Givenchy, a pohvalio bi i Kate Hudson u Versaceu
, ističe svoj izbor Ivica.
 
Julliane Moore i Jessica ChastianJullanne Moore i Jessica Chastian

Manje je više
Dok su pojedine zvijezde, poput pjevačice Jennifer Lopez, odabrale uistinu upečatljive haljine, druge su se odlučile za nešto decentnija izdanja. Diana Kruger i Jessica Chastain odabrale su haljinu od sjajnog materijala, dok su Kate Hudson i Jennifer Aniston birale kreacije na kojima je tek dio ukrašen sjajnim detaljima.
 
Kate Hudson i Jennifer AnistonKate Hudson i Jennifer Aniston

Takve haljine treba pomno birati i poslušati savjet dizajnera ili stručnjaka, jer lošim odabirom sve skupa može biti kaotično. Za takve haljine velika prednost je ako dama ima lijepo tijelo, ako zna istaknuti atribute i ako zna nositi takvu haljinu. Treba jako paziti u odabiru cipela, torbice i nakita. Ponekad je manje više, treba naći balans između haljine i dodataka - da prate jedno drugo i da se cijeli dojam dovede do savršenstva. Obavezno odabrati odgovarajuću frizuru i make up, isto tako predlažem pomoć stručnjaka“, savjetuje Ivica.

Naravno, ovu vrstu haljine čuvajte za posebne prigode, poput vjenčanja ili svečane poslovne prigode. Ako vam je cijela haljina blještava, modni dodaci trebaju biti minimalni kako dojam ne bi bio pretjeran. Ako pak niste sigurni da možete samouvjereno iznijeti ovaj trend, birajte haljine koje na sebi sadrže blještave detalje, poput uzoraka od sjajnih ljuskica.
  Ivica Skoko
Ivica Skoko

„Obožavam raditi ovakve haljine; slaviti žensku ljepotu i najsretniji sam kad uspijem u tome. Vječna inspiracija mi je red carpet i ženska ljepota koja zna ostavljati bez daha. Dok god budem radio i stvarao, haljina će biti moj zaštitni znak, i tu ću biti za dame koje ih rado nose i vraćaju mi se iz sezone u sezonu. Upravo sam u stvaranju kolekcije za nadolazeći FASHION.HR koja će biti prepuna bajkovitih haljina i jedva čekam pokazati ih svojoj vjernoj publici, najavljuje Ivica.

Mija Dropuljić
Foto: Guliver Images,PR
Objavljeno: 20.01.2015. u 15:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p