CELEB STYLE

Stilska evolucija Victorije Beckham

Od WAGsice do ultimativne ikone stila
Victoria Beckham 
Kada govorimo o modnom izričaju Victorije Beckham, evolucija istog teško je zanemariva. Samo jedan pogled na njene fotografije iz ere WAGsica, sasvim sigurno će vam staviti osmijeh na lice, stoga smo za vas odlučili istražiti u kojoj se mjeri i u kojim fazama kroz deset godina mijenjao stil jedne od danas najpoznatijih modnih ikona u svijetu.
 
Godina u kojoj je sve počelo i koja je bez ikakve sumnje snažno obilježila stil, ali i sastav garderobe današnje mega uspješne dizajnerice, bila je 2006., kada se u svakodnevnu upotrebu u britanskoj javnosti uvukao pojam WAGsica. Ekstenzije prošarane pramenovima, pokvarcani tenovi i obilje dizajnerskih krpica s napadnim zebrastim i leopard uzorcima postali su zaštitni znakovi djevojaka i supruga poznatih britanskih nogometaša, koje su svojim modnim egzibicijama podjednakim intenzitetom punile novinske stupce, kao i njihove snažnije polovice na račun nogometnih vratolomija.

Victoria se nakon zalaska glazbene karijere te godine ponovno medijski uzdignula i zaslužila epitet kraljice WAGsica, čiji su ekstravagantni modni izleti redovito dolazili pod povećalo javnosti. Praćenje svjetskih trendova, britanska je zvijezda dovela do ekstrema, a njene odjevne kombinacije nerijetko su završavale na listama najgore odjevenih žena svijeta. Uske i pripijene haljine Roberta Cavallija i Dolce & Gabbane, koje više otkrivaju nego pokrivaju, bile su sastavni dio njenog ormara, a čak i kada je igrala na kartu casual mode, Vicky je traperice kombinirala s notornim modnim dodacima, od kojih se mnogima već na prvi pogled vrtilo u glavi.
 
Victoria Beckham 
Victoria Beckham 
Victoria Beckham  
Sve se promijenilo 2008., kada Victoria Beckham prvi red na modnim revijama mijenja backstageom i po prvi se puta konkretnije baca u modne vode. Njena ready-to-wear linija učinila je gotovo nemoguće, a Victorijin se stil preko noći u potpunosti izmijenio. Pred nas je stala zrela žena, čija je garderoba dobila damski zaokret. Na njenu stilsku transformaciju uvelike je utjecala njena poslovna filozofija, na kojoj je počela graditi modni imperij; 'sve što dizajnira, odjenula bi i ona sama'. Svi su odjednom poželjeli nositi odjeću koju nosi i Vicky, a ona sama odlučila je biti vjerodostojna do kraja, odijevajući isključivo svoj potpis u svim službenim prigodama.

Uslijedila je era uskih, do koljena dugih haljina koje su komplimentirale ženskoj figuri, a sa svakom novom sezonom, Victoria je postajala sve hrabrija u dizajnu te je znalački razigravala siluetu, prilagođavajući ju potrebama moderne žene. Od izrazite ženstvenosti, počela se kretati u smjeru androgenog looka, što se snažno odrazilo i na njen svakodnevni stil. Čak i u odijelima i dugim, voluminoznim kaputima, sada već renomirana dizajnerica zadržala je nadimak 'posh' –njene kombinacije danas se, kao i 2006., prate s velikim interesom, no za razliku od tada, kada je slijepo pratila trendove, Victoria Beckham evoluirala je u ikonu stila koja danas modnoj publici nameće vlastita pravila...  
 
Victoria Beckham 
Victoria Beckham 
Victoria Beckham 
Victoria Beckham 
Victoria Beckham 
Hana Bartolović

photo: Guliver/Getty, Splash
Objavljeno: 26.11.2014. u 15:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p