CELEB STYLE

ŠTO SU POZNATI REKLI PRVU VEČER CRO-A-PORTERA?

Xenia design izazvala oduševljenje!

Kad dolazite na Cro-a-Porter uvijek ste poprilično sigurno da ćete naići na velik broj slavnih osoba koje neke dolaze uživati u revijama, dok se druge dolaze malo samopromovirati. I ove sezone na jubilarnom petnaestom Cro-a-Porteru situacija je bila slična, no ogroman prostor i nabrijani security koji vrlo ozbiljno shvaća svoj posao nisu nam baš dali puno mogućnosti da ih sve ulovimo i popričamo s njima. Navodno se najveća strka digla oko Seke Aleksić, no mi ćemo tu svoje komentare zadržati za sebe i reći vam što su nam prokomentirali naši najdraži sugovornici.

Trenutno jedna od naših aktualnijih celebsica je otkačena voditeljica Anđa Marić koju smo jedva uspjeli uhvatiti jer je odlučila napustiti reviju prije završetka.  „Ovdje sam najviše kako bi podržala prijateljicu i dizajnericu Vesnu Mirtelj. Ova prekrasna haljina koju danas nosim je njezina kreacija. Nosim slovenski i hrvatski dizajn, smatram da rade odlične stvari, a i na ovaj način ih mogu jednostavno promovirati."  rekla nam je Anđa.

img_8729.jpg
Mara Bratoš

Uvijek draga i simpatična fotografkinja Mara Bratoš, raspoložena za razgovor i sinoć nam je prokomentirala što joj se najviše viđalo. „Kraj je bio fenomenalan. Baš je onako bio veseo, zanimljiv, simpatičan i poučan. Sv e! Što se tiče kreacija, također je bio par odličnih komada, Teo Perić je ovdje moj favorit jer ga ja jako volim i to je moj stil. Neke stvari od Hippy gardena, dok ostalo i nije baš bilo za mene. Prostor je savršen, baš sam se ugodno iznenadila. Od shopping centra ne očekuješ nešto ovakvo, tako da sve pet!"  

S Marom Bratoš bila je i prekrasna glumica Nataša Janjić, koja nam je također kratko prokomentirala sinoćnje revije. „ Sviđa mi se prostor, jako je lijepo, bogato, fenomenalno izgleda. Osvjetljenje je odlično, lijepo se vidi pista. Najviše me se dojmila revija XD Xenia deign, a i Hippy garden je imao par odličnih kreacija. Volim zelenu boju, lepršave materijale pa mu neke haljine baš bile za mene. A ovo što je  Ksenija napravila je bilo naprosto divno, jako mi se viđa i cure su divno hodale. Svaka pohvala curama. Kad modeli  lijepo hodaju onda i kreacije dođu u pravom smislu do izražaja. Svaka čast."  

img_8709.jpg
Borut Mihalić

Dok su se drugi novinari laktarili kako bi uzeli izjavu ili barem pofotkali Seku Aleksić, mi smo naletjeli na zanimljivu Rujanu Jeger. Rujana Jeger je osoba koju ćete rijetko sresti na ovakvim događanjima, no sinoć je došla pogledati reviju voje dugogodišnje prijateljice i najdraže dizajnerice Ogi Antunovac u čijoj je kreaciji i bila. „Pa njezina revija mi se naravno jako sviđala, tu nisam objektivna ni ništa. Moram priznati da mene osobno uvijek zbuni zašto te manekenke moraju biti tako užasno mršave. Stvarno mi to nekako odvlači pažnju od kreacija, taj način na koji hodaju i njihov izgled dominiraju pistom, a ne modeli koji bi trebali biti u prvom planu. Zato moram pohvaliti Xeniu design, no do onog trenutka kad nisam shvatila da kolekcija nosi XX predznak. Taman pomisliš vidio sam osvježenje, netko je stavio normalnu ženu na pistu, i onda se to zove XX. Opet su one stavljene u neki poseban pretinac, baš poput one Dove kampanje za stvarnu ljepotu. Kad idete na site od Dove-a, ne možete te žene naći nigdje osim pod specijalnim kampanjama, odmah su stavljene u neku posebnu ladicu i to me kao feministkinju užasno smeta."

Borut Mihalić nam je iskreno kao i svaki put kad s njime pričamo najprije odgovorio da mu se nije sviđalo ništa. „Ako mogu izdvojiti i izvlačiti neke segmente, onda su mi se viđale neke stvari. Konkretno neko drapiranje kod Hippy Gardena, ali zapravo ova revija od XD Xenia design mi je bila najbolja. Sviđa mi se da se pokazuje jedna cijela regimenta ljudi koju su zapravo u modi zapostavljeni. Užasno je teško naći lijepu odjeću za žene većih brojeva. Znam to i osobno, po nekim ljudima iz moje bližnje obitelji jer tu imamo najvećih problema. Tako da mi je ovo super i hvalevrijedno pohvale. Arileo mi je bio bolji od zadnjeg puta, tako da tu vidim neki napredak, Hippy garden je imao puno bolju Grčkom inspiriranu kolekciju od Nataše Kos na Dove Fashion.hr-u."

A kako razmišlja prvi red druge večeri Cro-a-Portera saznat ćete već sutra!

Ana Bacinger

photos: Jelena Balić

Objavljeno: 25.03.2010. u 10:49

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p