CELEB STYLE

Šest pitanja, šest ljetnih odgovora

Kamo Mara Bratoš ide na more i što sve nosi sa sobom?

Dubrovnik je nezaobilazna ljetna destinacija uvijek nasmijane i drage fotografkinje Mare Bratoš koja nas na svakom javnom događanju ugodno iznenadi svojim odličnim stylingom. Što uz Dubrovnik ima u planu ovo ljeto, koje komade obavezno pakira u svoj kofer i planira li posjetiti neki glazbeni festival ispričala nam je prije nego se uputila u svoj rodni grad u kojem planira provesti ostatak ljeta.

Kakvi su ti planovi za ljeto? Gdje ideš? S kim?

Prvi dio ljeta sam provela na kontinentu i sa rodicom i posjetila prijatelje u Beču. Beč ima posebno mjesto u mom srcu i barem jednom godišnje ga moram posjetiti. Drugu polovicu ljeta putujem u rodni Dubrovnik uživati u morskom ugođaju i toplim noćima na kamenim skalinima. Dok sam u Dubrovniku zaletiti ću se brodom do Italije i posjetiti Bari i okolicu. Sviđa mi se južna Italija i cijela pokrajina Puglia sa potpuno drugačijom talijanskom atmosferom nego sjeverni dio.

Shopping za ljeto je obavljen ili kupuješ kad stigneš? Što sve obavezno nosiš sa sobom na more?

Volim obaviti namjenski shopping prije ljeta. Ljeto koliko god kratko traje toliko mi je bitno da se dobro osjećam u odjeći koju nosim i nije na odmet da je neki komad iz novije kolekcije. Većinu shoppinga sam obavila u Beču. Na more nosim obavezno cijeli repertoar za plažu: parei, haljine, japanke, natikače, šešir, sunčane naočale. Također su mi važni i večernji izlasci tako da sa sobom obavezno nosim i večernje kombinacije: lagane haljine, ljetni nakit, sandale i ostalo.

Kakav je tvoj idealni godišnji odmor?

Moj idealni godišnji odmor je kombinacija izolacije na nekom otoku, npr. Elafitskom te gradske tople i sparne vreve i gužvanja po prepunom Dubrovniku. Neizostavni dio grada su koncerti klasične glazbe, predstave i izložbe te druga kulturna zbivanja u kojima uživam.

5 komada bez kojih ne možeš ovo ljeto?

Mojih 5 neizostavnih komada su: novi model retro RayBan naočala, stare kožne natikače za plažu koje je dizajnirao Galliano dok je još radio za Dior, starinska narukvica od zlata posebnog ornamenta, originalni pareo iz Indije od autentične indijske svile i slamnati šešir sa širokim obodom.

Da li je možda u planu neki glazbeni festival?

Od glazbenih festivala posjetila sam IN music festival na kojem sam uživala u koncertima grupa Franz Ferdinand i New Order. U Dubrovniku ću krajem ljeta odslušati pokoji koncert na festivalu Rachlin and friends.

Ana Bacinger

photo: privatni album

Objavljeno: 30.07.2012. u 11:58
Tagovi: Mara Bratoš

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p