CELEB STYLE

"Trenutno me fascinira Lady Gaga"

Intervju: Andrea Šušnjara

Nakon dugo godina njezina najveća želja se ostvarila, mlada pjevačica Andrea Šušnjara postala je nova pjevačica grupe Magazin. Nakon uspjeha na Dori i nastupa na Eurosongu, Andrea je samo čekala kad će se pojaviti neka dobra prilika i s oduševljenjem je prihvatila poziv da postane novi glas i lice legendarne hrvatske grupe. Što Andrea planira i što nas sve očekuje s njom u grupi otkrila je za naš portal.

Konačno je i službeno objavljeno da si postala nova pjevačica Magazina. Da li je to nešto što si oduvijek željela?

Pa moram priznati da jesam, kao mala sam sanjala da ću jednog dana zapjevati u legendarnoj grupi i taj mi se san napokon ostvario.

Na Splitskom festivalu ćeš prvi put nastupiti u grupi, što možemo očekivati?

Da moj prvi javni nastup kao pjevačici magazina je na Splitskom festivalu, možete očekivati nešto novo, moderno, a opet prepoznatljivo kao Magazin.

27771_397577967934_32763452934_4168945_3833980_n.jpg

Grupa Magazin postoji već dugi niz godina, izredalo se nekoliko pjevačica. Koja od dama je tebi bila najdraža?

Ne bih ulazila u to koja mi je najdraža svaka je bila posebna na svoj način i svaka je obilježila jedan vremenski period u grupi, slušala sam sve od Ljilje do Ivane...

Hoće li se nešto promijeniti u grupi, imaš li neke afinitete, ili će stil ostati isti?

Kao što sam rekla u grupu bih unijela novi moderniji pop zvuk sa prepoznatljivim pečatom grupe Magazin.

Kakve dojmove nosiš sa nastupa na Eurosongu? Smatraš li da je ta manifestacija s godinama izgubila na vrijednosti, da možda pomalo rade cirkus iz toga?

Ne bih rekla da je Eurosong izgubio na vrijednosti, istina je da je tokom godina postao "sajam kiča" kako ga nazivaju, ali mislim da je ove godine pobjednička pjesma dokazala da se ipak traži nešto novo i drugačije nego što je to bio običaj prethodnih godina. Meni je prošle godine bilo odlično nastupati pred tolikim auditorijem to je jedno posebno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život, jako dobro sam se zabavila i iskusila kako to izgleda stati na tu veličanstvenu pozornicu.

Glazbenom karijerom počela si se baviti jako rano, možeš li zamisliti da radiš nešto drugo?

Glazba je moja prva ljubav, još kao dijete krenula sam paralelno u regularni vrtić,glazbeni vrtić, osnovnu školu, glazbenu školu, gimnaziju i srednju glazbenu školu. Mama je uvijek inzistirala na tome da se nekako ˝osiguram˝ na dvije strane. Tako da sam uz pjevanje i završila fakultet za odgojiteljicu i moram priznati da me to skoro pa jednako oduševljava kao i pjevanje, mislim da bih se mogla zamisliti jednog dana kako radim u struci.

28371_401762417934_32763452934_4282222_2825167_n.jpg

Da možeš snimiti duet sa bilo kojim izvođačem na svijetu za koga bi se odlučila i zašto?

Popis bi bio malo duži, od Sarah Brightman, Celine Dion, Whitney Houston, do Beyonce i Lady Gage.

Kako bi opisala svoj stil?

Nisam još izgradila neki svoj stil, još eksperimentiram sa stilovima, ali najudobnije se osjećam u nekoj maloj crnoj elegantnoj haljinici.

Koji su tvoji neizostavni komadi za ovo ljeto? Pratiš li trendove?

Pa kao neizostavne komade odjeće za ljeto bih navela ljetne haljinice. Trendove ne pratim slijepo, ako mi se nešto dopadne to odjenem.

U Moskvi si nosila kreaciju modnog dvojca ELFS, nosiš li i privatno njihov dizajn?

Da, na Eurosongu sam  nosila prekrasnu haljinu od Swarovski kristala i 20 metara svile koju su izradili ELFSi i moram priznati da je to najljepša haljina koju sam do sada imala prilike nositi. Privatno nisam nosila njihove kreacije što ne znači da neću.

Koje hrvatske dizajnere voliš?

Iskreno ne znam ih puno, znam samo nekoliko njih sa kojima sam do sada uspješno surađivala. Trenutno surađujem sa modnom kućom Rococo iz Splita i s modnim butikom Versage iz Zagreba gdje se o mom stajlingu brine Rajka Križan koja jako dobro zna što mi pristaje i vjerujem njenom izboru dizajnera i odjeće.

Kakav će biti tvoj scenski stil? Ima li neka pjevačica čiji ti se stil posebno sviđa?

Scenski stil još nisam osmislila. Volim eksperimentirati, mlada sam, pa vjerujem da imam dovoljno vremena da osmislim i izgradim svoj stil. Trenutno me fascinira Lady Gaga i njena hrabrost da se izrazi kroz stil i kroz glazbu.

31121_398333447934_32763452934_4194022_682412_n.jpg

Možeš li izdvojiti 5 najdražih komada iz svog ormara i objasniti zašto su ti najdraži?

Dobar topić, traperice, tajice, crna haljinica i trenirka. A izbor je pao na ovih pet komada odjeće jer se najudobnije osjećam u tome.

Kakvi su tvoji planovi za ovo ljeto? Hoće li biti radno ili opuštajuće? Planiraš li neko putovanje?

Za ovo ljeto imam dosta planova, dijelom će biti radno, a dijelom opuštajuće, planiram barem dva tjedna izdvojiti za odmor na otoku Visu gdje ljetujem skoro svako ljeto.

Što obavezno nosiš u torbi na plažu?

U torbi za plažu se obavezno nađe ručnik, losion za sunčanje sa zaštitnim faktorom, rezervni kupaći, sjajilo...

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 22.06.2010. u 09:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p