CELEB STYLE

„Voljela bih jednog dana dizajnirati liniju za žene!“

Intervju: Jasna Nanut

Jasnu Nanut od ove sezone gledamo u jednom sasvim novom izdanju- kao voditeljicu kulinarskog showa Masterchef. Nakon dugogodišnje novinarske karijere i provokativne uloge voditeljice showa Trenutka istine, Jasna se okušala u sasvim drugačijoj formi. Sve o tome što je naučila u showu, kako joj ide kuhanje i čije cipele obožava saznajte u intervjuu.

Vodiš Masterchef što je novi žanr za tebe. Kako si se snašla u reality-kulinarskim vodama?

Odlično. Jako se dobro slažem s dečkima iz žirija, volim kuhanje i jako sam puno naučila. Zapravo, shvatila sam da znam jako malo o kuhanju i da želim naučiti s-v-e.

Mnogi kažu kako je Jasna iz Masterchefa u potpunosti drugačija od Jasne iz Trenutka istine. Koja voditeljska uloga je tebi prirodnije sjela?

Hm. Svaka ima svojih čari. Pitajte gledatelje.

Bi li se ti ikada prijavila na neki ovakav show?

Možda, ali teško da bih prošla čak i na audiciji. Ovdje su jako visoki kriteriji. Prije bih se prijavila na filmski kviz, to je moja domena.

Jesi li naučila ponešto od kandidata i žirija u Masterchefu?

Jako puno! Shvatila sam da su pirei od pastrnjaka ili celera puno zanimljiviji prilozi od pire krumpira, da je mladi špinat dovoljno na kratko blanširati, a ne prekuhavati kako sam prije radila, da je prezentacija tanjura jako važna stvar, kako se priprema boškarin, tuna steak u sezamu,  baba ghanoush, graved lax... Moja tekica s receptima je skoro puna...

Već jako dugo radiš u medijima i možemo reći da si uistinu prošla sve kategorije medijskih poslova. Koja je najbolja lekcija koju si naučila u svojoj dugogodišnjoj karijeri?

Ne prihvaćaj poslove koji ti ne predstavljaju izazov ili te ne privlače jer ćeš biti nesretan, a to nema smisla. Novac je pritom slaba utjeha. Da bi došao do posla kojeg voliš, ne smiješ previše skretati s puta.

Kako si zadovoljna svojim stylingom u Masterchefu? Nosiš li sličan stil i privatno?

Ponekad kupim nešto što mi stilistica Nikolina Kostanjšek donese za emisiju. Najviše mi se sviđaju mornarske bijelo-tamnoplave kombinacije u kojima se osjećam kao da sam sišla s neke ogromne jahte.

Jesi li već obavila  shopping za novu sezonu? Imaš li neke omiljene komade koje planiraš nositi u toplijim danima?

Kupila sam neke stvari koje sam nosila u Masterchefu i to ću kombinirati sa starim stvarima. Otkrila sam novi brand cipela, United Nude, strašno mi se sviđaju jer ih dizajniraju arhitekti pa izgledaju jako posebno, i odmah sam kupila jedne. Peta od 10 cm, a udobne! Spremna sam.

Spadaš li u kategoriju žena koje kupuju impulzivno ili odlaziš u shopping ciljano i planski?  Jesi li ikad požalila što si nešto kupila ili što si možda propustila dobru priliku?

Volim sniženja i najsretnija sam kad kupim neki dobar komad s dobrim popustom. Shoppingiram stihijski jer nikad za to zapravo nemam vremena koliko bih htjela. Dok kupim kćeri sve što joj treba za predstojeću sezonu, već sam toliko iscrpljena, da sama na kraju izvisim. Srećom, moja veličina se ne mijenja kao njezina.

Što te osvaja na odjeći: kroj, kvaliteta, cijena, dizajnerski potpis?

Spoj svega toga uz sastav tkanine, to mi je strašno važno. Ne volim umjetne plastične materijale.

Pratiš li hrvatsku modnu scenu? Imaš li možda nek omiljene dizajnere koje bi istaknula?

Slabo. Nemam vremena. Zigman mi se sviđa. I cipele od Ledenka su mi zakon. Bila sam nekidan u njegovom novom dućanu. Baš su lijepe i posebne.

Hrvatsku je zahvatila H&M euforija, a pošto su poznati po čestim suradnjama s dizajnerima, moram te pitati čije komade bi ti voljela vidjeti u jeftinijem izdanju.

Svoje haha. Voljela bih jednog dana dizajnirati liniju za žene poput mene jer bi to bile točno onakve stvari kakve želim nositi. Prirodni materijali, strogi jednostavni krojevi, naglašena ženstvenost...

U Hrvatskoj se događa ekspanzija modnih blogova. Pratiš li ih? Na koje načine se informiraš o modnim trendovima?

Ne pratim blogove, nemam vremena, a o trendovima se eventualno informiram listajući novi Vogue dok sam kod frizera. Ali, meni to većinom na jedno oko unutra, na drugo van...

Borina Kopčić

foto: Nova TV, Slavko Midžor/Pixell

Objavljeno: 16.05.2011. u 10:37
Tagovi: Jasna Nanut

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p