CELEB STYLE

"Vraćam se na klupsku glazbu, a to je ono što mi najprirodnije stoji"

INTERVJU: Ivana Husar Mlinac

Iako su ih mnogi vidjeli u finalu četvrte sezone showa Zvijezde pjevaju, Ivana Husar Mlinac i Boris Mirković ispali su tik pred finale. Zadovoljna izvedbama kojima su oduševljavali publiku iz tjedna u tjedan, Ivana se nakon showa posvetila svojoj glazbenoj karijeri, pjevačica naime radi na dva albuma. Detalje vezane uz albume, modne afinitete pjevačice i zanimljivosti vezane uz show Zvijezde pjevaju ispričala je za Fashion.hr.

Kako ti se sviđa raditi na projektu Zvijezde pjevaju? Kako gledaš na taj show, smatraš li ga natjecateljskim ili je on vama koji sudjelujete u njemu nešto sasvim drugačije?

Show je isključivo zabavne prirode, no kako se tu ipak radi o mojoj profesiji, ja mu pristupam sa ozbiljnošću izvedbe prije svega, a onda tek zabave.

Boris Mirković je tvoj partner i vas dvoje iz tjedna u tjedan oduševljavate svojim izvedbama. Kako se slažete, tko bira pjesme? Znam da ste u početku imali problema s odabirom...

Pjesme smo birali zajedno, sa naglaskom da prije svega odgovaraju Borisu po naravi i tonalitetu. Moje je bilo da na pripremama držim glavnu riječ, a na samom nastupu sam to uglavnom prepuštala Borisu. Imala sam sreće da sam si mogla priuštiti taj princip, jer je Boris savršeno funkcionirao na pozornici, što mnogima bude kočnica, pa čak ponekad i meni. Na samom početku imali smo problema sa izborom jer je Boris u to ulazio po prvi puta i imao je ideju da pjevamo ono što nitko ne zna, kako bi se izdvojili sa pjesmama koje nitko nije, a i neće otpjevati. Ukratko sam mu objasnila, da mislim da u subotnjem show-u koji se emitira u elitno vrijeme, taj koncept neće baš proći. Povjerovao mi je, a kasnije je i sam shvatio kako stvari stoje.

Je si li očekivala da će Boris pokazati takav talent?

Nisam ništa očekivala s obzirom da ga nikada prije nisam čula kako pjeva. Volim ta ugodna iznenađenja.

ivana-husar---by-mare-milin.jpg

Tko su bili tvoji favoriti u showu?

 

Moji favoriti su ispali u prvoj emisiji, dakle, Maja i Pervan. U ovoj finalnoj emisiji ostala su dva meni jako draga para, pa sam im skoro jednako željela pobjedu. Iako mi je Tamara bila definitivno najugodnije iznenađenje ove sezone.

A kako si gledala na žiri s obzirom da si ti glazbenik, a ne amater? Pogađaju li te njihove kritike?

Žiri nije u najugodnijem položaju, pogotovo ove godine, kada su parovi bili najujednačeniji do sada, po mom mišljenju. Teško mi je reći išta o kritikama, jer sam sama sebi najstroži kritičar.

Jeste li bili jako razočarani nakon što ste ispali tik pred finale?

Nisam razočarana, ni povrijeđena ni prevarena ispadanjem iz showa. Nakon prolaska u šestoj emisiji povećale su mi se ambicije za odlazak u finale, pa mi je samim tim bilo žao što nismo prošli dalje. Ali kada sam se spustila na zemlju i vratila se na film od prije, iznenađenja više nije bilo, jer to je taj format emisije, sve je moguće i uglavnom se u polufinalu dogode ovakvi prebrati. To je zabavan show i ne treba ga shvaćati kao talent show. Nama je bilo prekrasno i mislim da smo pokazali što znamo. Uglavnom sam jako zadovoljna jer smo otpjevali svoje bisere i propisno bili nagrađeni za njih.

Ovih si dana jako zaposlena, pripremaš dva albuma. Ako sam dobro upoznata, jedan je r'n'b, a drugi su uspavanke? Što možemo očekivati?

Nadam da će bar nešto izaći od najavljenih ideja, uskoro. Ovoga puta želim se upustiti u neeksperimentiranje, već izbaciti ono što mi je na srcu i što mislim da moja publika može iskonzumirati. Veselim se ovom albumu jer sam dugo osluškivala onaj unutarnji glasić u sebi i pokušala ga pomiriti sa aktualnostima u svijetu. Pokušati ću ponuditi onaj korak koji slijedi u produkciji, odnosno baciti se na nezauzeti glazbeni teren. Vraćam se na klupsku glazbu, a to je ono što mi najprirodnije stoji. Nakon ovog albuma u glavi je već sljedeći koji će, nadam se biti ono čime ću se baviti ostatak života. Dvije pjesme sa ovog albuma najava su tog nešto klasičnijeg albuma. Uspavanke su pak druga priča. One se kuhaju već par godina. Bit će to pravi cd za opuštanje beba i mama. Zamišljen je kao dio rutine koju roditelji provode prilikom uspavljivanja dječice ili opuštanje bebica koje su još u maminom trbuhu.

Kad albumi izlaze i hoće li paralelno s izdanjem albuma biti i neki koncert?

Sa studijskim albumom svakako. Uspavanke nisu zamišljene kao brojevi s kojima ću ja nastupati, već kao glazba za opuštanje.

Kakva si kad je moda u pitanju? Kako bi opisala svoj stil?

Moda je nešto što pratim, ali ne kao imperativ, već zabavu. Iako to ponekad tako i ne izgleda jer je moja komocija ipak na prvom mjestu. Znam da nije neki izgovor, ali momentalno imam jako malo vremena za sebe, pa sam svoj stil svela na svaštarenje, jer ga ne stignem izgraditi kako ga zamislim. Sve je tu, i volja i ideja, ali dečki me vrlo brzo okrenu na svoj mlin, pa kad smo u shopingu, ono malo vremena koliko mi daju ipak iskoristim za njih, a ne za sebe. No, ne odustajem.

U čemu se osjećaš najudobnije, a u čemu najseksepilnije?

Najudobnije se osjećam sa jako malo odjeće na sebi, tako da se prva uvlačim u haljinice i lagane odjevne predmete čim grane prvo sunce. Najseksepilnije se osjećam u dobrim trapericama u kombinaciji sa cipelama s enormno visokim potpeticama.

Svaka žena ima u svom ormaru barem jednu spasonosnu kombinaciju koju obuče kad nema inspiracije za kombiniranje. Hoćeš li nam ti otkriti svoju?

Nedavno sam tek kupila svoju malu crnu haljinicu koja funkcionira u svakoj situaciji. Volim komade odjeće koje mogu nositi skoro u svakoj prilici, a da se pritom dobro osjećam.

Preferiraš li cipele na visoku ili na nisku petu? Znaš li okvirno koliko pari cipela posjeduješ?

Iako sam u svojim dnevnim kombinacijama uglavnom u tenisicama ili obući na nisku petu, jako volim kupovati cipele na visku petu. Imam ih dosta u svom ormaru i smatram da je to uvijek dobro uložen novac. Uz dobru cipelu ostatak odjeće na tebi ne treba biti ništa posebno, ni skup ni maštovit.

Patiš li na brendiranu odjeću? Koji je najskuplji komad u tvom ormaru, ako nije tajna?

Vrlo sam imuna na brendiranu odjeću, dapače vrlo sam neopterećena s tim. Postoji jedna smiješna situacija gdje sam na jednom iscrpnom dogovoru sa Robertom Severom koji nam je osmišljavao styling za jedan od naših spotova, nakon njegove perfektne pripreme u kojoj je spominjao hrpu vrlo poznatih dizajnera, ja odblejala na većinu njih. Na to je on u očaju spomenuo Konana, pritom misleći na ratnika Konana, a ja mrtva hladna pitala, da koji mu je to sad dizajner. (smijeh) No međutim kako sam starija, tako mi je kvaliteta postala jako važna. A najčešće uz to idu i nešto skuplji komadi odjeće. Pa tako se u mom ormaru mogu naći i jako skupi i jako jeftini artikli. Najskuplji komad odjeće je jedna haljina u vrijednosti od 8000 kn, ali ja sam je dobila na sniženju za znatno manju cijenu.

Pratiš li hrvatski dizajn? Tko su ti najdraži dizajneri, da li surađuješ s nekima od njih?

Evo, svakako već spomenuti Robert Sever i Matija Vujica. Uz njih bi još izdvojila i Amarie.

Koliko si se promijenila što se tvog stila tiče od razdoblja kad si nastupala u grupi Divas, do danas?

Pa i jesam i nisam. Dosta toga se promijenilo i u modi, pa sam se morala i ja. (smijeh)

Da danas biraš svoje odjevne kombinacije za nastupe, bi li sve ostale iste ili ima nekih koje bi definitivno promijenila?

Ako mislite na modne gafove, svakako da ima jako puno toga što bi promijenila. Evo, nedavno sam obukla prekrasnu haljinu u show programu Zvijezde pjevaju u kojoj sam izgledala kao da sam u šestom mjesecu trudnoće. Jedna me gospođa nakon te emisije zaustavila i zamolila da prošećem malo gradom da svi vide kako nisam trudna i da pristojno izgledam.

Ana Bacinger                                                   photo by: Mare Milin

 

 

Objavljeno: 04.05.2010. u 08:52

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p