CELEB STYLE

"Zaljubljen sam u ljude"

Intervju: Luka Nižetić

Iako je popularnost stekao pjevačkom karijerom, Luka Nižetić ima još aseva u rukavu. Mladi pjevač je spojio ugodno s korisnim te sa svojom sestrom Petrom osmišljava živopisne postove za njezin blog Modakomoda. Lukina nova ljubav je fotografija kojom se zasad bavi tek iz hobija, ali nije isključeno da će ga ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti odvesti u neke druge vode. Pjevanje nije ostavio po strani te je početkom lipnja na tržište izašao njegov novi album „Kad zasvira", a 22. rujna će održati velliki koncert u sklopu Rujan Festa.

 

U više smo navrata  razgovarali o tvojoj primarnoj pjevačkoj karijeri ,ali ovaj te put  „privodim" radi izvrsnih fotografija koje radiš za sestrin blog „Modakomoda". Kako si se odlučio upustiti u tu avanturu?

Hvala na komplimentu! Fotografiram ti vjenčanje besplatno! ha ha..

Ljubitelj sam fotografije još od rane mladosti no tek sam se nedavno počeo malo ozbiljnije njome baviti, posvećivati više vremena učenju, istraživanju i eksperimentiranju. Prije nekoliko godina u New Yorku sam kupio svoj Canon eos 7D i od tada se naprosto ne odvajam od njega, gotovo ni na wc ne idem bez njega. Sestra Petra, primijetivši moje "dobro oko", nije dvojila koga će angažirati kao fotografa za svoj- sad već- jako popularan blog Modakomoda. Moram priznati da jako uživam radeći sa sestrom, odličan smo tim i primjećujem da se ljudima sviđa ono što radimo. Nedavno sam na poklon dobio raritetnu Mamiyu, kultni analogni fotoaparat te se u budućnosti namjeravam malo više fokusirati na analognu fotografiju. Ima nešto čarobno u njoj!

 

Jesi li osjećao strah ili nervozu radi reakcija javnosti?

Iskreno, nisam očekivao da će blog u tako kratkom vremenskom periodu izazvati toliku pažnju i zainteresiranost ljudi, pa nije ni bilo mjesta za dvoumljenje i strah od reakcija. Radim to iz čistog gušta i zaista se zabavljam baveći se fotografijom, vrlo sam neopterećen i mislim da napredujem iz dana u dan. Volio bih se jednog dana i malo ozbiljnije baviti time, ali polako, imam još puno "mlijeka i kruha" za pojesti te odraditi postova i postova za Modukomodu.

Što najviše voliš fotografirati?

Sestru! ha ha.. Nekako sam zaljubljen u ljude, volim bilježiti njihova lica, portrete. Iako mi se čini da se nisam još u potpunosti pronašao, ne mogu se još opredijeliti za samo jedno, mislim, možda nikad neću ni moći. Ponekad obožavam fotografirati prirodu te izbjegavam ikakav ljudski trag u kadru, pogotovo čovjeka, a ponekad obratno, nebitan mi je prostor, samo energija, raspoloženje i priča čovjeka kojeg fotografiram. Nemam problem s traženjem inspiracije, svuda je oko mene, svaki dan, svaki sat, minutu. Uvijek imam nešto za fotografirati.

Često si surađivao s Mare Milin. Jesi li dobio neke korisne savjete? Imaš li nekog mentora ili možda fotografski uzor?

Posljednje vrijeme ju malo više davim, pogotovo otkada sam dobio Mamiyu, nadam se da mi neće zamjeriti. Kao malo dijete sam- "kako ovo?, kako ono?, što sad tu?, što sad ovamo?....",  imam sto pitanja u svakom trenutku. Mare je moja velika prijateljica i zaljubljen sam u njezin rad. Malo je ljudi kao što je Mare; talentirana, poštena, i kod kuće uvijek ima dobro crno vino:).  U deveti mjesec krećem na tečaj fotografije koji mi je preporučila upravo Mare.

Jako volim rad Ansel Adamsa, Annie Leibovitz, Helmut Newtona, Dorotheae Lange, Ellen von Unwerth... Dosta širok spektar umjetnika, svi mahom različiti, ali svaki mi je blizak na neki svoj način.

Je li fotografiranje samo hobi ili se planiraš profesionalno usavršavati u tom smjeru?

Želim se usavršavati, još puno učiti o fotografiji, a kamo će me to odvesti, tko to zna!

 

A.P.

photo: Luka Nižetić za Modakomoda

 

 

Objavljeno: 31.08.2012. u 12:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p