DIZAJN I ARHITEKTURA

15 stvari koje je lijepo imati u svom domu prije 30. godine

Lauren Conrad savjetuje čime opremiti chic ženski dom

uređenje interijera 
kasnim dvadesetima, nakon što većina nas prođe onu tipičnu indiferenciju prema lijepo uređenim interijerima jer je jedino bitno partijati i biti slobodan, počnemo maštati o vlastitom kutku koji bismo stilizirali prema vlastitom ukusu. U tom savršenom prostoru sve bi stajalo na mjestu kojeg bismo sami odredili, stvari ne bi netragom nestajale i na vidiku ne bi bilo onih starih čipkastih tabletića koje naše majke nostalgično čuvaju na televizorima, usprkos našem zgražanju.

U tom drugom dijelu dvadesetih godina postajemo potpuno zrele za vlastiti stan, spremne prihvatiti sve odgovornosti koje s njim dolaze. Prostor koji napokon reflektira našu osobnost, u kojem ćemo s užitkom organizirati druženja s prijateljima i bivati jako 'odraslima'. I premda zaziremo od kojekakvih lista koje nameću pravila i sugeriraju stvari koje apsolutno moramo imati, biti ili napraviti da bismo zadovoljili kriterije nekog imaginarnog suda, popis koji je složila Lauren Conrad učinio nam se šarmantnim te smo ga odlučili iskoristiti kao podsjetnik i vodič pri sljedećem naletu redizajniranja našeg interijera.

Umjesto da u košaricu stavljamo nepotrebne predmete koji će nam samo skupljati prašinu, obratite pažnju na ovih 15 komada koji će upotpuniti vaš chic, odrasli dom.
 
uređenje interijera 
Set od 12 čaša za vino.
Krajnje je vrijeme da pića počnete piti iz prikladnih čaša, a prvi korak su one za vino. Najbolje od svega je što za lijepi set ne morate izdvojiti mnogo novaca.

Radni prostor.
Bilo da radite od kuće, učite ili sređujete financije, adekvatan radni prostor će vas učiniti produktivnijima. Lijepo stiliziran, elegantan i fin, još više. Ako i nemate previše prostora u stanu, dovoljan će biti radni stol u osvijetljenom kutku vaše spavaće sobe.

Set tanjura.
S lijepim setom tanjura spremno ćete dočekati baš sve goste.

Dobar tepih.
Investirate li u kvalitetan i efektan tepih, izgledno je da ćete si zahvaljivati još godinama, a uz to ćete u svom domu stvoriti udoban, topao i ugodan kutak iz kojeg nećete htjeti izaći.
 
uređenje interijera 
Lijepe vješalice.
Sjećate se onih svojih rasparenih vješalica koje su od vašeg ormara stvarale jedan veliki cirkus? Vrijeme je da se počastite setom vješalica baš po vašem ukusu. Drvene, crne, bijele, baršunaste, svejedno. Bitno je jedino da su sve iste kako bi prostor izgledao uredno.

Set ručnika.
Jednako kao i set čaša ili vješalica, priuštite si lijep set ručnika. Garantiramo da ćete se osjećati odraslije, a i dodatno ćete uživati u večernjoj kupki.

Unikatan vintage komad.
Možda nije najnužnija stvar na listi, ali statement komad namještaja koji ste pronašli na Hreliću ili sajmu antikviteta pravi je ulov koji će vašu prostoriju učiniti vrlo stylish. Naši prijedlozi su stara drvena škrinja umjesto stolića u dnevnoj sobi, vintage kožni naslonjač, podna svjetiljka, cool stol za TV...

Boca šampanjca.
...jer ponekad treba i slaviti!
 
uređenje interijera 
Biljka.
Nepobitne su blagodati živuće zelene biljke u domu, stoga obavezno nabavite svoju i tetošite je do mile volje.

Ukrasne knjige.
Knjige koje vas na prvi pogled privuku svojim koricama i bazirane su na lijepim fotografijama neka posluže kao chic stolić kraj kreveta ili kao ukras u dnevnoj sobi, a primjerke svjetske i domaće književnosti ostavite za policu s knjigama.

Mirisne svijeće.
Ženski stan bez mirisnih svijeća je kao pizza bez sira. Prolazna, no krajnje nepotpuna.
 
uređenje interijera 
Daska za sir.
Jer uz ono vino savršeno će pasati fini sir na drvenom podlošku.

Maleni set za šivanje.
Bez mnogo okolišanja, iglu i konac definitivno vrijedi imati pri ruci za sitne popravke.
 
uređenje interijera 
Maleni set s alatima.
Mogao bi vam zatrebati pri vješanju slika na zid, za sitne popravke na namještaju...

Štapni mikser.
Pod pretpostavkom da ste se osnovnim kućanskim aparatima opskrbili, dobro je pri ruci imati i mali štapni mikser koji će dobro doći želite li na brzinu napraviti domaću paštetu.
  
 
M.M.
Foto: laurenconrad.com, Pinterest
Objavljeno: 22.10.2015. u 11:25

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p