DIZAJN I ARHITEKTURA

20 adventskih vijenaca za sve koji vole biti drugačiji

Sami izradite jedinstveni božićni ukras


Približavamo se kraju studenog i mnogi su već počeli razmišljati o dekoriranju doma povodom blagdana. Vrijeme je da se izvade sjajne trakice, umjetni snijeg, blistave kuglice i mirišljave grane borova te počnu kititi interijeri i eksterijeri... Ili, radije ne biste? 

Ako vam se čini da iz godine u godinu iz navike i lijenosti iz prašnjavih kutija vadite jedne te iste ukrase u tradicionalnoj zelenoj, bijeloj i crvenoj boji, možda je vrijeme da unesete neke promjene u blagdanske rituale. Ako vam je uz to i pomalo dosadio kič koji nas gleda iz svakog drugog gradskog izloga, moramo vam reći kako se cijela božićna priča doista može izvesti umjereno, sofisticirano i dostojanstveno, a da se pritom zadrži veseli blagdanski duh.

Uskoro se pali prva adventska svijeća i nigdje ne piše da ona mora biti zalijepljena na božićno drvce u malom, stoga vam donosimo nekoliko ideja koje bi vas mogle inspirirati da ove godine kreirate vlastiti ukras za stol. Ljubiteljima minimalizma zasigurno će se svidjeti ideja o jednostavnim, geometrijskim, žičanim vijencima koji se mogu objesiti na zid. Od samo nekoliko zelenih grančica može se napraviti i decentni viseći vijenac, kojeg neki nazivaju i švedskim vijencem. Zanimljiva ideja je i vijenac načinjen od brusnica koje se lijepe na materijalom obloženu podlogu, kao i čupavi ukras od perja. Potpuno drugačiju dekoraciju dobit ćete i kombinacijom zlatne mašne i ružičastih papirnatih ukrasa ili pak nizanjem eklektičnih pompona, a za ljubitelje rustičnih detalja, tu je elegantni vijenac od suhih grana.
 
adventski vijenac 
adventski vijenac 
adventski vijenac  adventski vijenac 
 
adventski vijenac adventski vijenac adventski vijenac  
adventski vijenac
adventski vijenac 
adventski vijenac
adventski vijenac adventski vijenac 
adventski vijenac
M.M.
Foto: Pinterest, Nest of Posies, Hus & Hem, Kojo Designs, Lil' Luna, Martha Stewart, Oh Happy Day, Sugar & Cloth, Vintage Revivals, curbly, Freckle and Wulff, Fall For DIY, Craftberry Bush
Objavljeno: 23.11.2016. u 12:52
Tagovi: dizajn

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p