DIZAJN I ARHITEKTURA

22 svježe ideje za blagdanski dom iz snova

Vikend projekt: slatke alternative tradicionalnom Božiću

božićna dekoracija
 
Crvene, bijele i zlatne kuglice su vam se lagano već popele na vrh glave i već petu godinu za redom iz spremišta vadite jedne te iste jaslice? Ako ste postali imuni na raznorazne tradicionalne božićne čarolije koje se zbog manjka originalnosti, volje ili financija ponavljaju iz godine u godinu, vrijeme je da svoj dom pretvorite u blagdansku bajku, no na svoj način.

Suprotno ustaljenom mišljenju, Božić doista ne mora biti popraćen epileptičnim lampicama i šljokičastim kuglicama. Protiv tradicije nemamo baš ništa, dapače, ali mnogo je načina na koje možemo postignuti blagdansko raspoloženje kod kuće, a da ukrasi ne uključuju uvijek iste boje, oblike i teme. Simpatično drvce u tegli za cvijeće ukrašeno tek pokojom svijećom, minimalistički bor, girlande iznad kreveta ili pak lampice na neočekivanim mjestima elegantne su ideje su koje možemo lako usvojiti. Ne zahtijevaju mnogo utrošene energije i sredstava, a rezultiraju doista jedinstvenim interijerom u kojem će nam biti užitak boraviti nadolazećih dana.

Dvoumite li se ove godine oko okićene jelke, nekoliko grana stavite u efektnu staklenku. Kao ukras na stolu iskoristite otpale grane bora, na kamin objesite slatke pletene papuče umjesto standardnih crvenih, a slobodno igrajte i na kartu vječnog crno-bijelog minimalizma. Kako bismo vas inspirirali u ovim pothvatima, prilažemo vizualne ideje koje i sami želimo isprobati ove godine.

božićna dekoracija 
božićna dekoracija 
božićna dekoracija 
božićna dekoracija   
božićna dekoracija   božićna dekoracija božićna dekoracija božićna dekoracija 
božićna dekoracija
 
božićna dekoracija  
 
M.M.
Foto: Pinterest, Annabode + Co, Desire to Inspire, Lokal 54, Nalle's House, Natalie & Seth's Organic Modern Home, Paper & Stitch, Sugar & Cloth, Tricia Foley, Weekday Carnival
Objavljeno: 12.12.2015. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p