DIZAJN I ARHITEKTURA

3 genijalna načina kako spojiti vintage komade s modernim uređenjem

Kreativnost i mašta prilikom uređenja interijera!

Uređenje interijera iznimno je zabavan i kreativan proces, no vrlo lako može biti uzročnik glavobolja. Ponekad u želji da rekreiramo zanimljive dekoracije, izgubimo nit vodilju te se pogubimo u različitim stilovima i idejama.

Uređenje interijera teže je nego što izgleda jer je vrlo lako zastraniti i jednostavno nepotrebno dodatno zakomplicirati situaciju. Kako se to ne bi dogodilo potrebno je dobro razlučiti što želimo i ne pretjerivati niti se širiti u različite stilove. Dizajneri interijera postoje s razlogom i ako ste se našli u kreativnom problemu, ne libite se kontaktirati stručnjake i potražiti pomoć. Kod kombiniranja nekoliko stilova u prostoru, postoji jedno pravilo, a to je ono da jedan stil prevladava, dok drugi čine određeni detalji. Vintage stil iznimno je popularan u nazad nekoliko godina, no na stranu popularnosti radi se o uređenju koje nosi priču, iznimno je toplo i ugodno. S druge strane moderna uređenja vrlo lako mogu izgledati sterilno i jednolično, pa kako bi izbjegli takav izgled, vintage komadi idealno će utopliti vaš interijer te mu podariti posebnu, pomalo umjetničku notu. Ako vas interesira ovakvo uređenje, u nastavku smo izdvojili tri korisne ideje koje bi vam mogle probuditi inspiraciju i pomoći prilikom dekoriranja.

Vintage klupica ili stolica

Uređujete li spavaću sobu ili dnevni boravak, preporučujemo da se odlučite za vintage detalj u vidu šarmantne klupice ili stolice. Na ovaj način razbit ćete monotoniju te unijeti dašak starinskog štiha, a vintage stil neće prevladati već će i dalje dominirati modernije uređenje. Naravno, volite li više vintage stil s dozom modernih elemenata, i to je moguće, no ipak je malo teže za uskladi. 

Plakati i slike

Plakati, posteri ili slike fantastični su detalji za postizanje vintage ugođaja. Idealni motivi za zid su oni koji rekreiraju kultna umjetnička djela ili plakati starih filmova, ali i isječci iz novina nekih monumentalnih događaja koji su obilježili povijest. Osim navedenih ideja, na zid možete staviti i vinyl ploče, ravniti stare fotografije te njima kreirati poseban ugođaj. Još jedna stavka koja će pomoći u kreiranju interijera su starinski okviri koji će se savršeno uklopiti u tematiku slike ili postera koje uokvirujete.

Kuhinjski detalji

Kuhinja je idealno mjesto za kombiniranje vintage i modernih uređenja jer sami aparati koji su modernije proizvodnje odlično će doprinijeti kombinaciji koju želimo postići. Osim samih aparata, kuhinjski detalji poput šalica, tanjura ili posudica mogu biti u starinskom stilu i idealni su za postizanje lijepe sinergije ove dvije vrste uređenja. Također, odlučite li se za zanimljiv vintage tepih, također nećete pogriješiti i vrlo lijepo će se uklopiti u moderan stil.

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.01.2019. u 13:09

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p