DIZAJN I ARHITEKTURA

4 slatke ideje za uskršnje dekoracije

Obilježite proljeće u interijeru
uskrs
N
ekoliko nas dana dijeli od Uskrsa, i vjerujemo kako su mnogi već počeli razmišljati o detaljima kojima će unijeti dašak proljeća u dom. Ako su vam pritom dosadili vaši uobičajeni ukrasi i ne želite još jednu godinu zaredom iz kutija vaditi iste pisanice i pastelne zečiće, ovaj je blagdan idealna prilika da se poigrate te zaposlite ruke kojim slatkim projektom.


Listajući stranice mnogih blogova naišli smo na nekoliko ideja koje su nam instantno zapele za oko i učinile se inovativnim i svježim, a ono najbolje jest što dosta njih možete iskoristiti i kao ukras u narednim proljetnim tjednima. Dakle, ne samo da će ljepšim učiniti vaše uskršnje jutro, već će krasiti vaš dom i nakon blagdana.

uskršnje dekoracije
Blog Vibeke Design tako predlaže da svoj dnevni boravak ukrasite cvijećem, i to divnim tulipanima čije ćete lukovice smjestiti u metalnu posudu. Osim što će ih biti lijepo gledati dok cvjetaju, bit će dobar statement ukras u nekom kutu prostorije. Još jedan cvjetni aranžman uključuje pisanice i žičanu košaru, a lako ćete ga napraviti tako da postavite u košaru vazu i u nju smjestite slatku Gypsophilu, odnosno cvijeće u Zagrebu znano kao šlajeri. Potom oko vaze smjestite pisanice i dobili ste lijep aranžman za stol.

uskršnje dekoracije
Neodoljiv je prijedlog stigao i s bloga The House That Lars Built koji sugerira uskršnji dekor u skandinavskom stilu. Šveđani ga nazivaju Påskris, a riječ je o obojenim granama na koje su zakačena pera. Minimalistima će, vjerujemo, biti zanimljiva i ideja o bijelim jajima u crno obojenim kutijama, koje će zabljesnuti uz vazu cvijeća ili, još bolje, cica maca.

uskršnje dekoracije
M.M.
Foto: thehousethatlarsbuilt.com, thecasualcraftlete.com, decordots.com, vibekedesign
Objavljeno: 11.04.2017. u 15:27
Tagovi: Uskrs, dekor

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p