DIZAJN I ARHITEKTURA

5 brzih načina da uljepšate blagovaonicu

Pripremite prostoriju za neočekivane goste

5 brzih načina da uljepšate blagovaonicu
Z
namo, puni ste ideja kad je riječ o uređenju doma, no rekreiranje vaše vizije savršenog životnog prostora zahtijeva proporcionalno savršen budžet. Većina nas puni svoje Pinterest mape fotografijama prekrasnih interijera u kakvima bismo htjeli obitavati, no realnost je ipak nešto drugačija i vrlo često u svom domu moramo raditi kompromise ne bi li poštivali budžet.


S obzirom na to da je većina nas ograničena financijama pa komade za dom moramo pronalaziti na akcijama, vintage sajmovima i moramo pomno planirati sve velike troškove, postoji nekoliko instant rješenja koja uvijek pomažu u kriznim situacijama, poput neočekivanih gostiju koji zahtijevaju uredan prostor za druženje. Primjerice, blagovaonica kao mjesto okupljanja mora biti ugodna, topla i stylish, a sve se to da postići s nekoliko detalja koji će prostor osvježiti ili ga pripremiti za neočekivane goste.

5 brzih načina da uljepšate blagovaonicu
5 brzih načina da uljepšate blagovaonicu
Cvijeće

Već i ptice na grani znaju kako će vaza s cvijećem bilo koji prostor instantno osvježiti i osigurati mu onaj wow faktor. Trebate li brzo i jeftino rješenje, kupite veliki buket svježeg cvijeća i postavite ga na centar stola za objed. 

Masivna zdjela s voćem

Ako nemate vremena ni budžet za sliku vašeg omiljenog autora naslonjenu uza zid, odaberite zanimljivu zdjelu za voće koja će, osim što je funkcionalna, biti i interesantan moment u interijeru. Umjesto zdjele možete odabrati i upečatljiv pladanj koji će stajati na sredini stola i predstavljati elegantni ukras.

5 brzih načina da uljepšate blagovaonicu
Tanjuri

Tanjuri s uzorkom ili pak oni monokromatski bijeli ili crni nešto su što svako domaćinstvo mora imati, a kako bi na jednostavan način kreirali stol koji će očarati goste ili jednostavo uljepšati objed s najdražima, u pričuvi imajte atraktivni set posuđa koji ćete vaditi po potrebi.

Ubrusi

Jednako kao i tanjuri, elegantne ubruse treba imati nadohvat ruke. Iako ih nećete koristiti svakodnevno jer za to zaista nema potrebe, kada vas iznenade gosti dobro je njima uljepšati stol za objed.

'Statement' stolice ili stol

Atraktivan će set stolica ili pak stol obaviti većinu posla i učinit će prostoriju stylish, čak i bez dodatne dekoracije. Ako je vaša blagovaonica kvadraturom mala, savjet je okrugli stol oko kojeg ćete nanizati stolice u, primjerice, pastelnim bojama.

5 brzih načina da uljepšate blagovaonicu

M.M.
Foto: Pinterest

Objavljeno: 17.10.2016. u 15:58

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p