DIZAJN I ARHITEKTURA

5 ideja za božićnu dekoraciju doma s potpisom Ikee

Inspirirajte se kreativnim rješenjima poznate švedske kompanije

ikea 
Zakoračili smo u posljednji mjesec u godini, a s ovim skokom neminovna je i blagdanska groznica u koju upadamo iz godine u godinu. Premda kategorički tvrdimo kako nećemo pasti pod utjecaj lampica, borova, kuglica i debeljuškastih Djedica, ne možemo odoljeti ponekom ukrasu kojim ćemo svom domu osigurati dašak veselja.

Kad je riječ o uređenju interijera, nekima od najvećih majstora svjedočimo svaki put kad zakoračimo u prodajni prostor Ikee ili otvorimo katalog poznate švedske kompanije. Estetika koja krasi domove diljem svijeta upravo je ona koju nam iz godine u godinu prezentiraju Ikeini dizajneri i ona na koju ne možemo ostati imuni.
 
ikea 
ikea 
Blagdanska kolekcija Ikee osvojila nas je instantno, a listajući zimski katalog lako je naići na brojne ideje koje možemo rekreirati i u svojim domovima. Umjesto da kupujemo potpuno nove ukrase iz godine u godinu, odlučili smo inspirirati se kreativnim rješenjima s potpisom švedskog brenda i osvježiti svoj dom. Primjerice, zidovi se mogu ukrasiti dekorativnim elementima načinjenim od viška kuglica za bor, a ako planiramo nabaviti drvce manjih dimenzija dobra je ideja posaditi ga u ukrasne teglice. Nadalje, umjesto tradicionalnih boja kuglica i ukrasa možemo birati razne pastelne nijanse, što bi se posebno moglo svidjeti ljubiteljima minimalizma, ali i romantičarima, dok lampicama za bor možemo okititi neočekivana mjesta poput kamina ili kreveta, stvarajući savršeno atmosferične prostorije. Ako pak nemate volje ni ideja za inovacije u svom domu, predlažemo (ne)boju koja baš uvijek spašava stvar i izgleda glamurozno i chic - bijelu.
 
ikea 
ikea 
ikea 
ikea
 
M.M.
Foto: Ikea
Objavljeno: 02.12.2015. u 13:03

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p