DIZAJN I ARHITEKTURA

8 koraka do savršenog ormara

Kako trendseterice stiliziraju svoje divne ormare?
walk in ormar
P
rostrani ormar u kojem su police pregledne, odjeća sortirana prema bojama ili modelima, po mogućnosti dimenzija jedne omanje dnevne sobe, san je nebrojenih žena. Možda nam je to nametnula Carrie Bradshaw, možda modni blogovi, stranice glossy časopisa ili ljudska potreba za luksuzom, no jedno je sigurno – vlastiti walk in ormar nijedna djevojka ne bi svjesno odbila.


Koliko god voljele maštati o ovakvom čudesnom ormaru koji bi nas poput čarolije riješio ranojutarnjih glavobolja uzrokovanih vječnim nedostatkom adekvatnih odjevnih kombinacija (ili bi mi tako voljele misliti), rijetko tko si doista može priuštiti cijelu prostoriju namijenjenu garderobi i modnim dodacima. Najčešće tako spadamo na ormar iz Ikee, srednje veličine i s ne baš savršeno pozicioniranim ogledalom, no dobra je stvar kako naš kutak s odjećom ipak može nalikovati onom modnih blogerica. Nekoliko je preinaka dovoljno da prostor u kojem često obitavamo napokon učinimo ugodnim i udobnim te ga prilagodimo vlastitom stilu, umjesto da se zadovoljavamo polovičnim rješenjima.

walk in ormar

Organizirajte odjeću

Nakon što ste izbacili ljetnu odjeću s dolaskom hladnijih dana (ili obrnuto), poredajte komade prema boji, od svijetlih nijansi prema tamnijima. Dodatno, posložite odjeću prema tipu, odnosno deblje pulovere ili jakne grupirajte zajedno. Ormar će biti pregledniji i vi ćete lakše pronaći željene komade, čime ćete zasigurno ubrzati i biranje stylinga rano ujutro.

Na vješalicama držite samo sezonsku odjeću

Doista je nepotrebno da svoje ljetne prozračne haljine držite na vješalicama u zimskim mjesecima jer će vam to samo zauzimati mjesto u ormaru. Sezonsku odjeću koja vam ne treba radije pospremite u kutije ili u ladice, a na vješalicama ostavite ono što doista koristite.

walk in ormar

Birajte stylish vješalice

Kako bi vaš ormar izgledao uredno i pregledno, moramo vam reći kako su ujednačene vješalice pola posla. Želite li pak dodatan glamurozan efekt, uložite u set stylish vješalica koje će običan ormar pretvoriti u pravi mali budoar.

Izložite cipele

Ako ste slabi na cipele, nema ništa loše u tome da svoju kolekciju držite na oku i s vremena na vrijeme joj se divite. Cipele slobodno izložite kraj ormara, na policama ili zasebnim stalcima jer ćete tako lakše odabrati styling u žurbi.

Dobro osvjetljenje je bitno

Kao i u ostatku vašeg doma, dobro je osvjetljenje esencijalno za kreiranje ugodne atmosfere. Birate li komade koje ćete obući za posao večer prije, u slučaju da su izvori svjetlosti loše raspoređeni, vjerujemo kako ćete na koncu odustati i ostaviti ovu obavezu za ujutro. Stoga, pobrinite se da vaš ormar bude dobro osvijetljen, bilo podnom ili zidnom svjetiljkom.

walk in ormar
walk in ormar

Dekorirajte

Gdje god možete, ubacite vazu sa svježim cvijećem. Provjereno, ova dekoracija instantno uljepšava i osvježava prostor, a ukrasite li cvijećem kutak oko ormara, pretvorit ćete ga u pravi mali ženski raj.

Ne štedite na ogledalu

Krucijalna stvar u svakom ormaru, odnosno uz njega, jest veliko ogledalo. Što veće to bolje, dodat će neki, stoga si slobodno dajte oduška i investirajte u masivno ogledalo koje možete osloniti o zid uz ormar. Trendi je dekoracija, bit će efektno i vizualno povećava prostoriju.

Dodajte posebne stalke

Bilo da je riječ o modnim detaljima poput ogrlica, prstenja, šešira ili pak vaših omiljenih bazičnih majica, slobodno radi preglednosti dodajte svom ormaru dodatni stalak namijenjen isključivo često upotrebljavanim komadima.

walk in ormar
walk in ormar
M.M.
Foto: The Coveteur, Pinterest
Objavljeno: 29.10.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p